Obchodné riadenie

Ako nájsť veľkoobchodného dodávateľa

Ako nájsť veľkoobchodného dodávateľa

Video: Ako nájsť najlepších dodávateľov na Alibaba pre online podnikanie? 2024, Júl

Video: Ako nájsť najlepších dodávateľov na Alibaba pre online podnikanie? 2024, Júl
Anonim

Garantom obchodnej stability sa stáva dobrý dodávateľ, ktorý vám bude schopný pravidelne dodávať správne výrobky za prijateľné ceny. Preto hľadanie správneho dodávateľa môže byť kľúčovou úlohou tak vo fáze založenia nového podniku, ako aj v procese spoločnosti.

Image

Budete potrebovať

  • - internet;

  • - výstavy;

  • - tematické katalógy.

Návod na použitie

1

Použite tematické katalógy, v ktorých sú uvedené hlavné spoločnosti pôsobiace vo vašom regióne a ďalej. Takíto sprievodcovia sa distribuujú bezplatne na rôznych inštitúciách a predávajú sa aj v novinách.

2

Obráťte sa na internet, pretože dnes je jedným z najúčinnejších nástrojov na hľadanie obchodných partnerov. Pokúste sa vyhľadávať veľkoobchodných dodávateľov priamo pomocou vyhľadávacích nástrojov. Okrem toho sa môžete zaregistrovať na podnikových zdrojoch, ktoré poskytujú ich predplatiteľom informácie o všetkých produktoch a výrobcoch. Napríklad, ak hľadáte dodávateľa z Číny, pomôže vám portál Made-in-China.com.

3

Zúčastnite sa výstav vo svojom odbore. Na takýchto podujatiach máte vždy možnosť zoznámiť sa s najväčšími podnikmi, prezrieť si vyrábané výrobky a diskutovať o podmienkach prípadnej spolupráce na mieste.

4

Vyhľadajte dodávateľov prostredníctvom obchodných partnerov a známych. V tomto prípade získate dôležitú výhodu: osobné odporúčania, ktoré môžu povedať oveľa viac ako ktorákoľvek iná webová stránka.

5

Vykonajte konkurenčné spravodajstvo. Ak na trhu vidíte produkt, s ktorým by ste sa chceli vyrovnať, skúste nájsť kanály na jeho zakúpenie. Zároveň konajte zákonným spôsobom a vyhýbajte sa úplatkom a iným nezákonným metódam. Získanie takýchto informácií je vo väčšine prípadov pomerne ľahké.

6

Umožnite dodávateľom, aby vás našli. Uverejňujte informácie v príslušných adresároch, poskytujte informácie o hľadaní obchodných partnerov na vašom webe. Väčšina spoločností má záujem o rozšírenie svojej zákazníckej základne, preto by ste mali pomôcť zaistiť, aby ste boli oslovení komerčnými ponukami.

Ako nájsť veľkoobchodných dodávateľov

Odporúčaná