Obchodná komunikácia a etika

Ako nájsť predajcu

Ako nájsť predajcu

Video: Ako nájsť vhodný produkt na predaj? | Amazon Biznis 2024, Júl

Video: Ako nájsť vhodný produkt na predaj? | Amazon Biznis 2024, Júl
Anonim

Ak niekto venoval pozornosť modernému trhu práce, chápe, že výkriky politikov o nedostatku personálu sú, mierne povedané, nie celá pravda. V skutočnosti je trh práce preplnený právnikmi, ekonómami, programátormi, vo všeobecnosti existuje veľa profesií. Predajcov však nie je ľahké nájsť. A aké vlastnosti by mal mať skutočný predajca, ktorý vytvára zisk - budeme o tom hovoriť.

Image

Návod na použitie

1

Čo by mal predajca v skutočnosti robiť? Kliknutím na tlačidlá pri pokladni a opice môžete trénovať. Mnoho ľudí nesprávne predpokladá, že zástupca tohto starodávneho povolania môže stáť len za pultom a byť voči zákazníkom hrubý. V skutočnosti to tak nie je. Na predávajúceho visí toľko zodpovednosti, že sa nedobrovoľne pýtate, prečo tam idú.

2

Ak chcete nájsť predajcu, musíte sa rozhodnúť, aký by mal byť. Existuje niekoľko typov.

3

Prvým je štandardný predajca. Ako už bolo uvedené vyššie, stojí celý deň za pultom, vytvára registrovaný (a niekedy nie) obrat hotovosti a peňazí, nesie plnú finančnú zodpovednosť. Pri takejto práci je psychická únava prirodzená, sú možné poruchy. O mesiac alebo dva sa začnú sťažnosti na nízke mzdy a neľudské pracovné podmienky. Výsledkom je nezmysel pre kupujúcich.

4

Druhý typ. Zadarmo predajca. Alebo sa nazýva aj distribútor. Sú to vtipní chlapci, ktorí sa pozerajú pozitívne na život. Stalo sa tak, že distribútori priameho predaja každý deň vykonávajú školenia. Vďaka tomu, čo môžu ľahko a prirodzene vnímať kritiku druhých, napriek tomu sa stále vytrvale posúvajú k cieľu. Pri práci s ľuďmi používajú systém „5 + 8“. To znamená „5 krokov komunikácie s klientom a 8 obchodných zákonov“. Systém je navrhnutý tak, aby učil ľudí pristupovať a ponúkať im svoje výrobky. Ak takýto zamestnanec prejde na stacionárne obchodovanie, prinesie pomerne dobré výsledky, ale bude od neho vyžadovať platbu.

5

Tretí typ. Manažér. V skutočnosti je „manager“ preložený z angličtiny ako „manager“. Po prispôsobení v ruštine má však toto slovo trochu iný význam. Teraz manažéri sú tí, ktorých hlavnou činnosťou je predaj. Okamžite stojí za zmienku, že predstavitelia tejto kategórie sa celkom stručne nezmestia do obrazu pultu. Títo chlapci hrajú na inej úrovni. Predávajú tovar za milióny mesačne. A ak dáte takúto vzorku za pult, potom sa najprv dosiahnu vynikajúce výsledky, ale doslova za mesiac nadšenie zmizne a monotónna rutina sa nudí.

6

Každý typ má svoje klady a zápory. Rozhodnite sa, ktorý vám najviac vyhovuje, a najmite ho.

Súvisiaci článok

Ako neurobiť chybu pri prenájme predajcu

Odporúčaná