nepopulárne

Ako vstúpiť do LLC

Ako vstúpiť do LLC

Video: 10 skvelých bezdrôtových elektrických nástrojov, ktoré musíte vidieť na Amazone 2020 2024, Júl

Video: 10 skvelých bezdrôtových elektrických nástrojov, ktoré musíte vidieť na Amazone 2020 2024, Júl
Anonim

Vstup do LLC ako jedného z účastníkov je možný po uložení podielu na základnom imaní existujúcej alebo vytvorenej organizácie alebo po odkúpení podielu od jedného zo zakladateľov. Ak vstúpite do LLC v čase jej organizácie, máte právo stať sa jedným zo zakladateľov pri vstupe do existujúceho - iba účastníkom.

Image

Návod na použitie

1

Vyplňte žiadosť v akejkoľvek forme, ktorú chcete pripojiť k zakladateľom spoločnosti. Uveďte výšku príspevku do schváleného kapitálu, spôsob, akým sa váš podiel (hotovosť, nehnuteľnosť, akcie, cenné papiere atď.) Prispieva, veľkosť podielu, ktorý chcete získať po vstupe do LLC.

2

Po prijatí oznámenia o vstupe do spoločnosti, zakladatelia spoločnosti LLC konajú valné zhromaždenie, rozhodujú o vašej účasti. V programe rokovania sú položené tieto otázky: o zvýšení základného imania, o zmenách základných dokumentov, o distribúcii akcií všetkých účastníkov.

3

Po prijatí konečného rozhodnutia musíte zmeny zaregistrovať na daňovom úrade. Za týmto účelom sa predkladajú tieto dokumenty: žiadosť podľa formulárov 14001, 13001; zápisnice z valného zhromaždenia; zmeny v zakladacej listine a zakladateľskej zmluve alebo nové vydanie zmluvy, prijatie platby za registráciu zmien. Dokumenty musia byť predložené do 1 mesiaca od rozhodnutia o vstupe nového člena do LLC. Registračný termín je 7 pracovných dní.

4

Vo formulári na formulári 13001 na liste B vyplňte veľkosť nového základného imania a na liste A uveďte staré veľkosti podielov účastníkov. Vo výkaze 14001 v hárku D vyplňte údaje o všetkých nových a starých členoch spoločnosti, pričom uveďte veľkosť podielov na základnom imaní.

5

Do spoločnosti LLC môžete vstúpiť zakúpením časti podielu na základnom imaní od člena spoločnosti. V takom prípade je transakcia potvrdená notárom. Notár je zodpovedný za čistotu transakcie a nemusíte sa zaoberať opakovaným vydávaním dokladov sami. Hotové dokumenty dostanete na adrese sídla organizácie. Takéto transakcie však majú aj nevýhody: účastník nemôže svoj podiel predať prostredníctvom splnomocnenca, vyžaduje sa osobná prítomnosť; vysoké materiálové náklady (náklady na notárske služby); dlhá doba registrácie - v priemere 4 týždne.

Odporúčaná