obchodné

Ako napísať podnikateľský plán pre kaviareň

Ako napísať podnikateľský plán pre kaviareň

Video: Ako jednoducho napísať podnikateľský plán 2024, Júl

Video: Ako jednoducho napísať podnikateľský plán 2024, Júl
Anonim

Vlastná kaviareň je dobrým začiatkom v reštaurácii. Aby sa však podnikanie začalo hneď od začiatku a nepriniesli straty, je potrebné napísať jasný podnikateľský plán. Je obzvlášť dôležité, ak priťahujete investorov alebo žiadate o štátnu dotáciu.

Image

Návod na použitie

1

Vyberte si miesto, v ktorom budete pracovať. Môžete otvoriť expresnú kaviareň, inštitúciu národnej kuchyne, kaviareň špecializujúcu sa na predaj určitého produktu, napríklad grilovaných jedál alebo zmrzliny.

2

V úvodnej časti podnikateľského plánu podrobne opíšte druh kaviarne, jej cieľové publikum. Uveďte právnu formu podnikania. Pokiaľ ide o stravovanie, najvýhodnejší je štatút jednotlivého podnikateľa, ktorý vám umožňuje platiť dane podľa zjednodušeného systému. Posúdiť mieru úspechu projektu, prítomnosť konkurentov, možné umiestnenie.

3

Ďalšia položka v obchodnom pláne by mala obsahovať podrobný opis samotného projektu. Uveďte počet hál a miest vašej kaviarne, odhadovanú plochu jedálne, kuchyne a technickej miestnosti, otváraciu dobu podniku. Opíšte, ako chcete slúžiť zákazníkom a akú kuchyňu im plánujete ponúknuť. Čím presnejšie nakreslíte obraz budúcej kaviarne, tým zrozumiteľnejšie bude pre vás a pre potenciálnych investorov.

4

V bode „analýza trhu“ uveďte počet potenciálnych konkurentov v meste a konkrétnu oblasť, v ktorej chcete umiestniť kaviareň. Opíšte chyby a úspechy týchto podnikov a možnosti ich účtovania alebo eliminácie.

5

Vytvorte plán výroby. Malo by sa v nej uviesť, ktoré priestory plánujete kúpiť, prenajať alebo postaviť. Ak je potrebná väčšia oprava alebo obnova budovy, nezabudnite túto položku skontrolovať. Uveďte želania pre návrh projektu a potrebné dokončovacie materiály.

6

Veľmi dôležitým bodom je materiálna podpora projektu. Spočítajte potrebné kuchynské vybavenie. Naplánujte nákup a inštaláciu vetracieho systému, kombinovaného parného hrnca, grilu, elektrických sporákov, umývacích zariadení, strihových stolov a chladných miestností. Nezabudnite na malé vybavenie: kávovar, mixéry, mikrovlnné rúry, krájače a ďalšie. Spočítajte správne množstvo nábytku do haly, ozdobných prvkov, svietidiel, riadu, spotrebičov a textilu.

7

Vypracovať základné menu kaviarne na základe jeho špecializácie. Rozhodnite sa, či pre hostí predstavíte obchodné obedy, špeciálne detské menu, bonusy a komplimenty. Nezabudnite na mapu alkoholu. Kaviareň, ktorá podáva obed a večeru, môže obsahovať asi 40 jedál vrátane jedál, dezertov a najmenej 50 nápojov vrátane čaju, kávy a alkoholu. V cukrárni môžete vylúčiť výdatné jedlá, ale rozšíriť sortiment dezertov, nealkoholických nápojov a kávy.

8

Spočítajte požadovaný počet zamestnancov. Pre kaviareň budete potrebovať riaditeľa, štyroch kuchárov (dvaja za smenu), rovnaký počet čašníkov, čistič miestností a umývačku riadu. Možno začlenenie do personálu správcu a pomocných pracovníkov.

9

Osobitnú pozornosť venujte príprave finančného plánu. Vypočítajte náklady na prenájom alebo kúpu izby, jej opravu, zlepšenie priľahlého územia. Zapíšte náklady na dizajn kaviarne, nákup vybavenia pre kuchyňu a halu, plat zamestnancov. Ako samostatnú položku uveďte, koľko plánujete minúť na propagáciu a reklamu.

10

Posledná položka je odhadovaný príjem podniku. Vypočítajte čas, po ktorom by vaša kaviareň mala dosiahnuť sebestačnosť. Zvyčajne to nepresiahne 10 - 12 mesiacov. Uveďte výšku priemernej kontroly, plánované zaťaženie haly v popoludňajších a večerných hodinách. Vypočítajte optimistický a pesimistický scenár rozvoja podnikania a vyberte pre vzorku niečo priemerné.

ako ma urobiť z kaviarne

Odporúčaná