management

Ako napísať reklamný skript

Ako napísať reklamný skript

Video: Najťžšie písmo! - animovaná prednáška o učení sa japončiny 2024, Júl

Video: Najťžšie písmo! - animovaná prednáška o učení sa japončiny 2024, Júl
Anonim

Reklamné skripty zvyčajne píšu textári - spolu s tvorivými režisérmi. Skript je vytvorený na základe úlohy a rozpočtu. Načasovanie, orientácia budúceho videa závisí od nich. Scenár je postavený podľa zákonov literárneho diela, má expozíciu, sprisahanie, vyvrcholenie a rozuzlenie.

Image

Návod na použitie

1

Na napísanie skriptu musí copywriter najprv dostať úlohu od klienta. Úloha môže byť spravidla veľmi podrobná: aby sa chránili pred zlyhaním, klienti organizujú cieľové skupiny a zisťujú, čo je potrebné zobraziť alebo zapojiť do budúceho videa, a to, čo sa rozhodne nestojí za to ukázať. Je to dôležité, aby video mohlo čo najlepšie ovplyvniť cieľové publikum, odlíšiť sa od ostatných reklám podobných produktov a čo najjasnejšie.

2

Pri písaní scenára by sa malo pamätať na to, že jeho originalita a zapamätateľnosť závisí predovšetkým od originality myšlienky a potom od znakov. Dobrý nápad vylučuje hrubé uloženie inzerovaného produktu. Copywriter spravidla musí prísť s niekoľkými nápadmi (okolo päť), prediskutovať ich s klientom a potom implementovať to najlepšie.

3

Scenár reklamy je malé literárne dielo. Tu potrebujete vlastnú drámu. Klasická schéma na zostavenie videa je nasledovná: expozícia, pozemok, vrchol, vyvýšenie. Expozícia je iba predstavením diváka do situácie, nemala by trvať dlhšie ako 5 sekúnd (niekto prišiel domov z práce alebo sa posadil atď.) Inzerovaný produkt sa v tejto časti videa ešte neobjaví.

4

V očných bulkách sa vyskytujú určité udalosti, ktoré vedú k prezentácii inzerovaného produktu. Tu dochádza k hlavnému konfliktu. Napríklad dievča vyleje kávu na blúzku, chce ju umyť a robí výber medzi reklamným pracím práškom a niektorým iným v smere druhého. Vyvrcholenie pokračuje vo vývoji grafu, prebieha hlavná udalosť videa, odhaľujú sa vlastnosti inzerovaného produktu (v opísanom prípade sa škvrna od kávy neodstránila, priateľka navrhuje, aby dievča použila inzerovaný prací prášok, pochybuje, ale pokúsila sa a nezistila sa žiadna škvrna).

5

Rozklad je „morálny“ obchod. Hrdina videa je presvedčený, že inzerovaný produkt zbytočne nepoužíval, teraz sa mu darí vďaka pozoruhodným vlastnostiam tohto produktu. Môže sa tu objaviť hlásateľ, ktorý vyhlási reklamný slogan v zákulisí („Nový N detergent - žiadne stopy po škvrnách!“).

Odporúčaná