ostatné

Ako pomenovať knižnicu

Ako pomenovať knižnicu

Video: ASMR |SK| - Knižnica 🌻 Roleplay🌻 2024, Júl

Video: ASMR |SK| - Knižnica 🌻 Roleplay🌻 2024, Júl
Anonim

Knižnica, rovnako ako všetky ostatné verejné inštitúcie, môže mať jedinečný názov. Zaujímavé a nezabudnuteľné meno pritiahne pozornosť čitateľov a zvýši návštevnosť knižnice.

Image

Návod na použitie

1

Pre detskú knižnicu si môžete vybrať meno spojené s postavou alebo prácou, ktoré pozná väčšina mladých čitateľov. Pre deti to bude ďalší stimul k návšteve tejto inštitúcie. Ak voľba padla na prvú možnosť, uprednostnite hrdinu, ktorý je známy svojou zvedavosťou a dobre prečítaným. Napríklad to môže byť známa postava Znayka z knihy Nosov „Dobrodružstvá Dunna a jeho priateľov“.

2

Knižnice sa často pomenúvajú podľa významných spisovateľov alebo básnikov. Môžete urobiť to isté. Použite meno vynikajúcej klasiky alebo hodného moderného spisovateľa, ktorý oslavoval vaše mesto ako meno.

3

Ak máte radi vytvorenie vlastnej domácej knižnice, môžete pre ňu tiež zvoliť názov. O tomto mene budú samozrejme v zásade vedieť iba vaša rodina a priatelia. Tento krok ich však pravdepodobne posunie k opatrnejšiemu a uctivejšiemu prístupu k zbierke kníh. Pre názov svojej osobnej knižnice vyberte meno svojho obľúbeného spisovateľa alebo hrdinu diela.

4

Rôzne verejné inštitúcie sú často pomenované podľa ľudí, ktorí významne prispeli k ich rozvoju. Ak takáto osoba existuje v histórii knižnice, vyberte jej priezvisko. Môže to byť napríklad osoba, ktorá organizuje tento depozitár kníh alebo zhromažďuje väčšinu publikácií.

5

Malá knižnica špecializujúca sa na vydávanie publikácií na osobné použitie na určité časové obdobie môže byť zvolaná kvôli opatrnému prístupu ku knihám. Napríklad „Dobré ruky“.

6

Meno vynikajúcej osobnosti, ktorá zasvätila svoj život vede, môže slúžiť ako názov pre knižnicu, ktorá zbiera odborné publikácie venované tejto vedeckej oblasti. Napríklad na počesť ruského fyziológa Ivana Mikhailoviča Sečenova možno pomenovať knižnicu s lekárskou literatúrou.

Odporúčaná