Obchodné riadenie

Ako pomenovať nákladnú spoločnosť

Ako pomenovať nákladnú spoločnosť

Video: Bratislava Ústredná nákladná stanica - Bratislava prístav 2024, Júl

Video: Bratislava Ústredná nákladná stanica - Bratislava prístav 2024, Júl
Anonim

Kamiónová doprava nie je ľahké, ale veľmi zaujímavé zamestnanie. Ak chcete uspieť, musíte dôkladne porozumieť nielen zložitosti logistiky, ale aj marketingu. Výber správneho mena je prvým krokom na ceste k úspechu.

Image

Návod na použitie

1

Nákladná doprava je pomerne bežným typom podnikania, takže konkurencia v tomto segmente trhu môže byť dosť vysoká. Preto je lepšie začať s podrobnou analýzou činností firiem poskytujúcich podobné služby. Vytvorte dokument, ktorý bude obsahovať informácie o službách, nákladoch a vlastnostiach týchto spoločností. V samostatnom stĺpci vyberte ich mená. Pomôže to pochopiť hlavný trend a vyhnúť sa opakovaniu.

2

Je lepšie zvoliť si názov nákladnej spoločnosti pomerne krátky (pokiaľ možno jedno slovo pozostávajúce z 2 až 3 slabík), zreteľne vyslovené („Mosgoravtotsentrtrans“ alebo „Gruzvneshopttorg“ bude pre zákazníkov ťažké zapamätať si a vysloviť).

3

Analyzujte mená konkurentov. Označte nápady, ktoré ste považovali za úspešné alebo zaujímavé. Zamyslite sa nad tým, ako môžete niečo také vytvoriť. Rozhodnite sa, aký algoritmus si vyberiete pre svoju spoločnosť: zdôraznite základné služby (napríklad prepravca, nákladná doprava atď.) Alebo sa zamerajte na kvalitu služieb (napríklad spoľahlivý spoločník v cestovnom ruchu, najlepší zasielateľ (, atď.)

4

Ak plánujete vykonávať činnosti nielen vo vašej krajine, ale aj v zahraničí, uistite sa, že zahraniční partneri správne vnímajú názov. Používajte anglické slová, výpožičné slová (napríklad „Truck“, „Cargo“, „Good Way“ atď.)

5

Zapojte svojich partnerov alebo zamestnancov do vypracovania názvu spoločnosti. Zorganizujte brainstormingovú reláciu, počas ktorej by mal každý ponúknuť jednu, alebo lepšie, niekoľko možností. V druhej fáze bude potrebné všetky konštruktívne prediskutovať, skontrolovať súlad s aktivitami spoločnosti, súlad, ľahkosť písania.

Ak nemôžete spojiť všetkých naraz, rozdajte „domácu úlohu“ a sami si vyberte z hotových možností.

Odporúčaná