Obchodné riadenie

Ako pomenovať cukrovinky

Ako pomenovať cukrovinky

Video: Section 1: Less Comfortable 2024, Júl

Video: Section 1: Less Comfortable 2024, Júl
Anonim

Zdá sa, že pre takúto inštitúciu, ako je cukrárňa, nie je vôbec ťažké prísť s menom. Koniec koncov, hlavná vec je, že stimuluje chuť do jedla … Avšak dosť často sa môžete vážne pomýliť pri výbere názvu pre taký „jednoduchý“ podnik. Ako sa vyhnúť chybám?

Image

Návod na použitie

1

Predovšetkým treba mať na pamäti, že existuje veľa cukrární. Podobne existuje mnoho podobných mien. Nie je zaručené, že si klient nezamenil cukrovinky Plyushka s cukrovinkami Vatrushka. Názov vašej cukrárne by sa preto mal výrazne odlišovať od názvov ostatných cukrární vo vašej oblasti.

2

Názov by mal odrážať tému inštitúcie - to je jedno z pravidiel pomenovávania. Ale nemali by ste to brať príliš prísne. Hrajte sa s vami v spojení. Čo vás napadne, keď premýšľate o cukrárni? Určite to nie sú len koláče a buchty, ale aj sladké zuby a Carlson, ktorý žije na streche.

3

Ak má váš cukrárenský podnik nejakú koncepciu (napríklad to môže byť cukrárňa, kaviareň), malo by sa to pri výbere zohľadniť aj. Zapojte svoj koncept do názvu („Buns & Coffee“ znie oveľa zaujímavejšie ako „Bun“, aj keď je to veľmi jednoduchá možnosť). Ak štylujete cukrovinky na určitú dobu, potom v názve odrážajte niečo, čo je z tejto éry rozpoznateľné (cukrovinky v sovietskom štýle by zodpovedali názvu „Cukráreň č. 1“).

4

Zapíšte si všetky mená, ktoré vás napadnú. Skontrolujte každú z nich na internete - existujú vo vašom meste alebo oblasti miesta s rovnakým alebo podobným názvom? Vynechajte mená, ktoré už niekto stretol, ako aj všetky podobné mená.

5

Experimentujte so zostávajúcimi menami. nakreslite alebo aspoň mentálne predstavte znaky s nimi. Mnoho dobre znejúcich titulov, žiaľ, vôbec nevyzerá vizuálne. Vývesný štít pre cukráreň je dôležitým prvkom reklamy, preto ho odfiltrujte.

6

Zobrazte zvyšné mená známym, najmä tým, ktorí často chodia do cukrární. vykonať malý prieskum verejnej mienky. Predstavte si, že vaši priatelia sú vaši zákazníci. pravdepodobne vám povedia, ktoré mená sú viac a ktoré sú menej úspešné. Po tomto „teste“ už môžete zastaviť pri konkrétnom názve cukrovinky.

názov cukrárne

Odporúčaná