Obchodné riadenie

Ako pomenovať izbu

Ako pomenovať izbu

Video: ASMR |SK| - Moja izba (šepkanie, tapping) 2024, Júl

Video: ASMR |SK| - Moja izba (šepkanie, tapping) 2024, Júl
Anonim

Keď vyvstane otázka, čo treba pomenovať, treba vychádzať predovšetkým z toho, čo je určené. Vývoj mien - pomenovanie - veda založená na marketingu. Preto je druhým faktorom, ktorý treba vziať do úvahy, preferencia potenciálnej cieľovej skupiny. Bude jej meno jasné?

Image

Budete potrebovať

  • predpoklad;

  • - rozhodnutie o špecializácii;

  • - Marketingový výskum.

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa, čo bude vo vašej izbe. Racionálnejšie sa bude riadiť analýzou obchodnej situácie v regióne - ktoré služby sú najviac požadované, ale nie sú správne prezentované. Možno je vo vašom meste nedostatok maloobchodných predajní potravín? V takom prípade sa môžete vydať na cestu, po ktorej prešli siete „Pocket“ a „Kopek“. Ich mená jasne ukazujú, že ide o obchody pre chudých a ľudí s nízkymi príjmami.

2

Otvorte kozmetický salón v miestnosti a pomenujte ho podľa špecializácie. Môžete si tiež zvoliť neutrálne meno: „Pink Flamingo“, „Quiet Harbor“ - tieto názvy nemajú nič spoločné s kozmetickým salónom alebo s ich službami. Nezabudnuteľnou možnosťou je šokujúce a dokonca šokujúce meno. Takže v Petrohrade je kaderníctvo, ktoré sa volá „Ručné nožnice“.

3

Názov miestnosti ironicky. Obchody, salóny a reštaurácie, ktoré sa nachádzajú v týchto priestoroch, spravidla dostávajú serióznu reklamu ústami. Návštevníci a len chodci, ktorí vidia ironické znamenie, o tom informujú svojich priateľov. Výsledkom je spustenie informačného vírusu, ktorý pozitívne ovplyvňuje „propagáciu“ značky. Napokon sa vám nedarí povedať, či vidíte parížsku kaviareň, bistro Rebryshkovaya alebo niečo také podobné.

4

Vyberte si meno, ktoré vás rozosmeje. Takže na rozľahlých miestach našej vlasti v rôznych časoch boli otvorené miesta pre stravovanie a voľný čas "Útulník unaveného traktorového traktora", "Excel-moxel", "Mier - pivo", "Prepáčte, babička".

5

Rozvíjať pomenovanie súkromných kliník a lekární, lákajúc pojem „zdravie“: úspešné mená sú „36, 6“, „prvá pomoc“, „šípka“. Ak bude v miestnosti stomatologická ambulancia, podľa názvu ukážte, že starostlivo ošetrujú nielen zuby pacientov, ale aj ich nervy. V tejto súvislosti je názov „Klinika dobrého zubára“ úspešný. Ak pre ňu vytvoríte vhodné („dobré“) logo, môže sa značka rozvinúť bez vážnych investícií.

Odporúčaná