ostatné

Čo nazvať športovým obchodom

Čo nazvať športovým obchodom

Video: TOP 10 TRAPNÝCH SITUACÍ natočených na kameru! 2024, Júl

Video: TOP 10 TRAPNÝCH SITUACÍ natočených na kameru! 2024, Júl
Anonim

Výber dobrého mena pre obchod so športom často nie je o nič menej dôležitý ako skutočnosť jeho otvorenia. Toto meno bude schopné prilákať zákazníkov a vytvoriť prvý dojem z obchodu.

Image

Návod na použitie

1

Názov by mal odrážať nielen všeobecnú športovú orientáciu obchodu, ale mal by byť tiež zameraný užšie. Napríklad v obchode, v ktorom sa predáva športové oblečenie, a v obchode so špecializáciou na športové vybavenie by mal byť postup výberu názvu iný. To však nevylučuje možnosť dosiahnuť jediný výsledok.

2

Použitím výrazov „šport“ v názve obchodu sa spotrebiteľovi okamžite objasní smer obchodu. Je však potrebné si uvedomiť, že krása a príťažlivosť mena hrajú jednu z hlavných úloh. Z tohto dôvodu napríklad názov „Športové potreby“ nebude najlepšou voľbou, pretože sa spája so sovietskym obchodom. A on je zase spojený s nepríjemnosťami. Takéto meno sa môže hodiť do športového obchodu štylizovaného rovnako ako sovietsky obchod so všetkými výraznými atribútmi.

3

Oveľa vhodnejšie sú napríklad názvy športových trhov, športových trendov, veľkých športov a športovcov. V skutočnosti sú mnohí podobní „Športovému tovaru“, ale po prvé, znejú krajšie, po druhé, stretávajú sa s vkusom spotrebiteľov, po tretie, vďaka používaniu anglických slov vyvolávajú väčšiu dôveru. Z toho vyplýva záver - názov by mal zodpovedať potrebám spotrebiteľov.

4

Názvy slávnych mytologických alebo historických postáv môžu byť tiež použité ako názov pre obchod so športom. Príkladmi takýchto mien môžu byť Spartak alebo Atlant. Skontrolujte, ako bude také meno napísané latinsky, možno bude vyzerať reprezentatívnejšie: Spartak, Atlant.

5

Názov obchodu môže odrážať geografickú zložku. Napríklad tak či onak použite názov mesta, republiky alebo lokality. Príkladom je Kirov Sport.

6

Pokúste sa vybrať meno pomocou športových symbolov, názvov zásob, slangu. Napríklad „Športovec“, „Športovec“, „Tri bary“ atď.

názov športového obchodu

Odporúčaná