Obchodné riadenie

Ako pomenovať obchod s autami

Ako pomenovať obchod s autami

Video: NEJRYCHLEJŠÍ VOZIDLO V BeamNG.drive 2024, Júl

Video: NEJRYCHLEJŠÍ VOZIDLO V BeamNG.drive 2024, Júl
Anonim

Nové obchodné zastúpenie automobilov potrebuje „hovoriace“ meno. To by malo lákať prechádzajúcich majiteľov automobilov. Ich zbežný pohľad na značku by mal stačiť na pochopenie účelu obchodu a nemal by sa zamieňať s obchodom s potravinami alebo nábytkom.

Image

Návod na použitie

1

Koncept obchodu. Musíte sa rozhodnúť, či bude váš produkt určený pre autá niekoľkých značiek alebo jednej z nich. Ak sa zameriavate na jednu značku automobilu, jej názov je logický, aby sa dal do názvu. Napríklad majiteľmi automobilov GAZ budú zákazníci obchodu. K tomuto slovu pridajte vhodný význam, aby bol účel obchodu jasný. Týmto slovom by mohli byť „podrobnosti“. Výsledkom je názov „časti GAS“. Prechádzka okolo obchodu bude jasná, ak máte niečo pre svoje auto.

2

Zamyslite sa nad ostatnými funkciami obchodu. Ak je váš sortiment široký a predávate všetko, čo sa vyrába pre auto určitej značky, má zmysel ho označovať v názve - „Všetko pre GAZ“. Potenciálni zákazníci opäť neprejdú. Ak obchod ponúka tovar na úver, možno túto vlastnosť zdôrazniť - „GAZ-detail-úver“. Tento spôsob vytvorenia názvu obchodu je vhodný, ak názov nie je príliš dlhý.

3

Premýšľajte o budúcich plánoch. Ak plánujete otvoriť niekoľko obchodov v okolí mesta, názov nemusí súvisieť so značkou automobilu. Príďte s menom, ktoré sa môže stať značkou, keď ju začnú rozpoznávať. V tomto názve môžete použiť krátke a ľahko zapamätateľné slovo, aj keď nemá sémantické zaťaženie. Príkladom je názov „Vaci“. V takomto obchode bude v prvej fáze ťažšie prilákať kupujúcich. Ale keď niečo kúpia raz, nezabudnú na meno a nebudú si ho zamieňať s ničím.

4

Niektorí ľudia považujú vzniknuté podnikanie za intelektuálneho partnera, do ktorého vkladajú celú svoju dušu. Ak je to váš prípad, odzrkadlite v názve niečo drahé, s čím sú spomienky spojené. Ak ste v detstve mali psa prezývaného Anger, pomenujte svoj obchod takto: Meno nebude pre ostatných jasné, ale ukáže sa, že nie je možné zapiť. Podobné slovo sa môže stať značkou, aj keď je zakorenené v pamäti ľudí.

Venujte pozornosť

Ak chcete chrániť názov obchodu pred konkurenciou, môžete ho zaregistrovať ako ochrannú známku. Pred umiestnením názvu na znak požiadajte o registráciu.

názov obchodu s autami

Odporúčaná