Obchodné riadenie

Ako vybaviť pokladňu

Ako vybaviť pokladňu

Video: Ako požiadať o kód pre virtuálnu registračnú pokladnicu? 2024, Júl

Video: Ako požiadať o kód pre virtuálnu registračnú pokladnicu? 2024, Júl
Anonim

Takmer každá spoločnosť má svoju vlastnú pokladňu, v ktorej sa ukladá najmenej malé množstvo peňazí. Tieto peniaze sa môžu minúť iba na presne vymedzené účely a nie je možné minúť všetku hotovosť. Osobitná pozornosť sa musí venovať monitorovaniu bezpečnosti peňazí.

Image

Budete potrebovať

  • - miestnosť;

  • - bezpečné;

  • - pokladňa;

  • - zberateľov.

Návod na použitie

1

Izolujte priestory pokladnice, ktoré sú určené na príjem, dočasné skladovanie a distribúciu hotovosti. Vo viacposchodových budovách by sa predajňa cestovných lístkov mala nachádzať na medzi poschodiach. Dvojposchodové budovy by mali byť v najvyššom poschodí vybavené pokladňou. V prízemných budovách sú na oknách pokladne nainštalované vnútorné žalúzie. Miestnosť by mala mať tiež veľké steny, silné stropy na podlahy a stropy, spoľahlivé vnútorné steny a priečky, vonkajšie dvere, ktoré sa otvárajú smerom von, a vnútorné dvere s oceľovou mriežkou, ktorá sa otvára smerom k vnútorným priestorom pokladnice, ktoré sa majú zatvoriť.

2

Vyberte si vhodný model žiaruvzdornej alebo kombinovanej a konvenčnej kovovej skrinky na ukladanie hotovosti a cenných papierov spoločnosti Vybavte si špeciálne okno na vydávanie peňazí, nainštalujte vybraný trezor pre bezpečnosť cenností a peňazí, bez toho, aby ste ho bezpodmienečne pevne pripevnili k stavebným konštrukciám steny a podlahy pomocou oceľových límcov, inštalujte v miestnosti pracovný hasiaci prístroj.

3

Zamyslite sa nad tým, ako bude hotovosť prevedená k pokladníkovi. Osoby a vodiči, ktorí sprevádzajú jeho vozidlo, nesmú zverejňovať trasu a množstvo dodaných predmetov a prostriedkov a dovoľovať neoprávnené osoby, ktoré nie sú v spojení so spoločnosťou, do interiéru vozidla. Peniaze sa nesmú prepravovať verejnou dopravou ani pešo. V žiadnom prípade nenavštevujte trhy, obchody a iné podobné miesta.

4

Pamätajte, že trezor na konci dňa je uzamknutý kľúčom a zapečatený pečaťou pokladníka. Zároveň musí byť pokladník zodpovedný za bezpečnosť kľúčov do kovových skriniek a musí ich uchovávať v tesnení. Je zakázané ponechať kľúče na miestach, na ktorých sa predtým dohodla rovnaká osoba, za akýmkoľvek účelom ich preniesť na cudzincov alebo urobiť duplikáty, ktoré sa nezohľadňujú samy osebe.

Skladovanie peňazí. v roku 2019

Odporúčaná