obchodné

Ako otvoriť spoločnosť, ak ste cudzinec

Ako otvoriť spoločnosť, ak ste cudzinec

Video: Páči sa cudzincom život u nás? 2024, Júl

Video: Páči sa cudzincom život u nás? 2024, Júl
Anonim

Každý cudzinec má právo založiť spoločnosť v Rusku. Na tento účel sa nevyžaduje povolenie na pobyt alebo povolenie na prechodný pobyt v krajine a postup je úplne totožný s registráciou podniku občanom Ruskej federácie. Súbor dokladov sa líši iba v tom, že pôvodný pas nestačí pre cudzinca: vyžaduje overený preklad.

Image

Budete potrebovať

  • - notársky overený preklad pasu;

  • - súbor zakladajúcich dokumentov budúcej spoločnosti (vyhlásenie o vytvorenej forme; zakladateľská dohoda alebo jediné rozhodnutie, ak existuje jeden zakladateľ; zakladateľská dohoda, ak existujú 2 alebo viac zakladateľov; charta; potvrdenie zákonnej adresy; potvrdenia o zaplatení štátnych povinností);

  • - notárske služby;

  • - služby právnika alebo konzultanta (nepovinné);

  • - prekladateľské služby, ak zriaďovateľ nehovorí rusky;

  • - plnomocenstvo pre toho, kto požiada o registráciu a dostane osvedčenia o registrácii spoločnosti a pridelenie DIČ tejto spoločnosti;

  • - peniaze na úhradu štátnych poplatkov a služieb notára, právnikov, konzultantov, prekladateľov.

Návod na použitie

1

Obráťte sa na prekladateľskú agentúru a požiadajte o preklad pasu do ruštiny s overením podpisu prekladateľa. Daňový inšpektorát nebude akceptovať prevod bez notárskeho overenia. Preklad musí byť overený ruským notárom.

2

Ak uprednostňujete využívanie svojich služieb, overte si na daňovom úrade, kde chcete doklady predložiť, či je prevod potvrdený konzulátom krajiny, ktorej ste občanom Ruskej federácie. Upozorňujeme však, že konzulárne služby sú zvyčajne drahšie ako prekladateľské agentúry. A vo väčšine ruských miest jednoducho neexistujú žiadne zahraničné konzulárne úrady. Výnimkou je Moskva a, v prípade mnohých krajín, Petrohrad, ako aj veľké regionálne centrá.

3

Využívajte služby tlmočníka vo všetkých fázach konania - od prípravy dokumentov až po ich predloženie k dani, ak nehovoríte dostatočne rusky. Registrácia spoločnosti v ktorejkoľvek krajine je veľmi vážny postup, preto je dôležité, aby ste rozumeli každému slovu v zakladajúcich dokumentoch.

4

Ak nemáte dobré skúsenosti s právnou úpravou cudzej krajiny, požiadajte o pomoc právnikov. Ponuka služieb, ktoré majú pomôcť pri registrácii spoločností na ruskom trhu, je vynikajúca a za prijateľný poplatok odborníci nielen pripravia súbor potrebných dokumentov, ale aj ich odovzdajú daňovému inšpektorátu prostredníctvom plnej moci a dostanú balík dokumentov, ktorý sa vydáva po úspešnej registrácii spoločnosti.

5

Ak ste dobre oboznámení s ruskými zákonmi, pripravte si balík potrebných dokumentov sami. Pripravené dokumenty ukážte právnikovi alebo konzultantovi z Centra podpory podnikania. Tieto sa nachádzajú v každom regionálnom centre.

6

Vezmite daňový doklad, ak dokumenty sami predložíte, potvrdenie o ich prijatí. Vymeníte ho včas za doklady potvrdzujúce registráciu spoločnosti alebo jej písomné odmietnutie, ak je v predložených dokumentoch niečo nesprávne.

7

Dostať balík dokumentov o registrácii spoločnosti (osvedčenie o štátnej registrácii a pridelenie DIČ) päť pracovných dní po nezávislom predložení dokladov. Ak ich za vás požiada tretia strana, potrebné dokumenty musia byť pripravené súčasne. Od tohto okamihu sa formálne stanete plnoprávnym ruským podnikateľom.

Venujte pozornosť

Pokúste sa uchýliť k falošnej právnej adrese populárnej v Rusku. Toto je nezákonné. Ak máte povolenie na prechodný pobyt alebo povolenie na pobyt, môžete spoločnosť zaregistrovať na svojej domácej adrese, ale nie vo všetkých regiónoch. Je to možné v oblasti, kde sa nachádza váš domov, obráťte sa na daňový úrad. Vlastné komerčné nehnuteľnosti uľahčia život. V extrémnych prípadoch si prenajmite miestnosť, v ktorej bude vaša spoločnosť pôsobiť.

Odporúčaná