Obchodné riadenie

Ako prevádzkovať obchod s potravinami

Ako prevádzkovať obchod s potravinami

Video: OTECKOVIA - Dráma v potravinách. Adam deti neustrážil 2024, Júl

Video: OTECKOVIA - Dráma v potravinách. Adam deti neustrážil 2024, Júl
Anonim

Najbežnejšou a najziskovejšou spoločnosťou je predaj výrobkov. Existuje však veľa otázok, na ktoré je potrebné odpovedať dlho predtým, ako otvoríte obchod. Skúsenosti v obchodnom sektore sú dobrou pomocou, ale ak tam nie sú, nemali by ste zúfalstva.

Image

Návod na použitie

1

Vytvorte obchodný plán a vypočítajte, koľko peňazí potrebujete na otvorenie obchodu. Konečná suma závisí od oblasti, sortimentu, potreby opravy. Zabezpečte otvorený prístup k tovaru. Takže zvýšite príjmy. Aby sa zabránilo krádeži, obchodujte s časťou tovaru cez prepážku. To je zvlášť výhodné, ak je obchod malý.

2

Vyhľadajte izbu. Môže ísť o nehnuteľnosť alebo o nájom. Zvážte rozloženie a plochu, mali by ste mať dostatok miesta na umiestnenie zariadenia. Je dobré, ak existuje samostatná miestnosť, v ktorej je vhodné umiestniť účtovníka.

3

Registrujte pokladňu v mieste obchodu a súčasne začnite vyzdvihovať vybavenie: chladené a bežné vitríny, police na tovar a chladničky na nápoje a výrobky podliehajúce rýchlej skaze. Vytvorte schematický plán, v ktorom uvediete, čo a kde to bude.

4

Identifikujte potenciálneho spotrebiteľa. Preskúmajte sortiment obchodov, ktoré predávajú podobné výrobky, sledujte, čo tam najčastejšie kupujete. Pridajte do sortimentu nejakú „chuť“, ktorú vaši konkurenti nemajú: napríklad „grilované kurča“, „klobásy v prírodnej škrupine“ atď. Časom pochopíte, čo spotrebiteľ potrebuje na základe predaného. Najprv si kúpte chlieb, mlieko, párky, ryby, potraviny, cigarety a potom zväčšite sortiment.

5

Platobné platobné terminály umiestnite bez provízie, len o tom napíšte veľkoplošne blízko vchodu. Ľudia navštívia váš obchod častejšie, preto sa predaj zvýši. Tovar umiestnite na police a vitríny. Výrobky by mali byť zreteľne viditeľné, písať cenovky zreteľne, aby ich mohli vidieť aj kupujúci so slabým zrakom.

6

Označte tovar, neskôr ho v závislosti od dopytu a konkurencie prispôsobíte umiestneniu obchodu. Vypočítajte svoju dennú mieru predaja, priemernú faktúru atď. Takže môžete určiť príjem za deň.

7

Pri výbere dodávateľov zdôraznite kvalitu nakupovaných výrobkov a cenu, harmonogram dodávok, možnosť dodania a vrátenia tovaru. Určite, či budete môcť kúpiť tovar s odloženými platbami, čo môže výrazne pomôcť v počiatočnej fáze podnikania.

8

Uchovávajte záznamy o tovare v elektronickej podobe, prijímajte a prepúšťajte výrobky skenovaním čiarových kódov. Takýto systém je veľmi pohodlný, ale nie vždy dostupný, toľko vedie záznamy manuálne. Vyberte si kvalifikovaných predajcov s pracovnými skúsenosťami, venujte pozornosť zdvorilosti, dobrému vzhľadu, elegantnosti, dostupnosti sanitárnych kníh.

9

Rozhodnite sa, ktorý daňový systém budete uplatňovať. Spoločný alebo zjednodušený systém s objektmi. Pred registráciou obchodu u účtovníka by ste mali tento problém lepšie prediskutovať.

10

Získajte licenciu, ak chcete predávať nápoje s vysokým obsahom alkoholu. Dodržiavajte hygienické, požiarne a iné zákony, za ktoré môžete byť zodpovední.

Odporúčaná