Druhy činností

Ako otvoriť podnik v obchode

Ako otvoriť podnik v obchode

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl
Anonim

Obchodné podnikanie je jedným z najziskovejších. Niekedy môže celý cyklus operácií od nájdenia dodávateľa a nákupu produktu po jeho predaj zákazníkovi trvať iba jeden deň. Toto podnikanie má však pomerne vysoký pomer rizika. Pri otváraní vlastného podnikania v obchode musíte byť na ne pripravení.

Image

Budete potrebovať

  • - Marketingový výskum;

  • - podnikateľský plán;

  • predpoklad;

  • -Osobné;

  • -Výroba.

Návod na použitie

1

Vykonajte prieskum trhu, ktorý ukáže obchodnú situáciu vo vašom vybranom výklenku. Môže sa výrazne líšiť v závislosti od regiónu. Ak sa rozhodnete pre rozvoj veľkoobchodného podnikania a ako koncových zákazníkov vyberiete priemyselné podniky, musíte konať „naopak“.

2

Analyzujte, čo sa vyrába vo vašom regióne, zastavte výber najsľubnejších produktov z hľadiska trhu. Ďalej sa rozhodnite, kde bude najviac dopyt. Nezabudnite vziať do úvahy priamu nákladnú komunikáciu s miestom konečného spotrebiteľa. Na základe týchto informácií vypracujte podnikateľský plán.

3

Poskytnite oddiely v obchodnom pláne pre obstarávanie, skladovanie, propagáciu a marketing. Nezabudnite vziať do úvahy aj možné riziká. Zohľadnite nielen tie, ktoré súvisia s vaším obchodným procesom, ale aj tie všeobecné ekonomické. Medzi ne môže patriť zvýšená inflácia a pokles výmenného kurzu a zvýšenie cien surovín, v dôsledku čoho sa zvýšia ceny vami zakúpených výrobkov.

4

Vytvorte finančný plán pre budúcu obchodnú spoločnosť. Ak máte v úmysle začať podnikať, uchyľovať sa k pôžičkám, musí obsahovať investičnú časť. Je potrebné poskytnúť informácie o tom, ako splatiť úver a poskytnúť finančný model podnikania, ktorý bude brať do úvahy fixné a variabilné náklady, ako aj príjem finančných prostriedkov.

5

Rozhodnite sa, kde by mal byť váš sklad. To sa samozrejme nevzťahuje na obchodné podnikanie, ktoré zahŕňa iba vyhľadávanie kupujúcich, t. práce zo skladu dodávateľa. Ak však stále potrebujete skladovacie zariadenia, pri výbere sa riadte prítomnosťou pohodlných prístupových ciest. Pokiaľ ide o malé série drobného tovaru - dostupnosť ciest je dostatočná. Ak máte v úmysle obchodovať s veľkým objemom tovaru alebo ak sa váš produkt nijako nehodí k epitetu „malého rozmeru“ - pozrite sa na izbu, ktorá k nej vedie železničné koľaje.

6

Nájom zamestnancov. Počet zamestnancov závisí výlučne od počtu zamestnancov, navrhnutých pre potreby konkrétneho obchodného podniku. Ak je to možné, je lepšie zadať niektoré obchodné procesy externe spoločnostiam. Dnes je oveľa výnosnejšia. Napríklad môžete preniesť do správy funkciu, ako je účtovníctvo.

Súvisiaci článok

Ako začať podnikať

Odporúčaná