obchodné

Ako získať IP pre taxík

Ako získať IP pre taxík

Video: iFhone 8 Commercial Leaked! 2024, Júl

Video: iFhone 8 Commercial Leaked! 2024, Júl
Anonim

Rozhodli ste sa preto stať sa samostatným podnikateľom a zarobiť si na živobytie jazdou autom. Na tento účel musíte prejsť orgánmi a vypracovať potrebné dokumenty.

Image

Návod na použitie

1

Kontaktujte daňový úrad v mieste registrácie so žiadosťou o registráciu ako samostatného podnikateľa. Vezmite si cestovný pas a vopred pripravené kópie všetkých vyplnených pasových listov. Na daňovom úrade budete vyzvaní, aby ste vyplnili žiadosť o registráciu fyzickej osoby ako samostatného podnikateľa a dostanete potvrdenie o zaplatení štátneho registračného poplatku. Vyplňte žiadosť v súlade s požiadavkami, zaplatte štátnu povinnosť na pokladni ktorejkoľvek pobočky Sberbank, odovzdajte žiadosť a prijatie platby inšpektorovi. Štátna registrácia bude trvať 5 pracovných dní.

2

V určený deň dostanete od daňového úradu tieto doklady:

- osvedčenie o štátnej registrácii ako samostatného podnikateľa;

- výpis zo štátneho registra právnických a fyzických osôb;

- oznámenie o registrácii jednotlivca na daňovom úrade v mieste bydliska.

Informujte sa u svojho daňového inšpektora o tom, aké dane, kedy a koľko budete platiť, aké dokumenty budete musieť vypracovať (a zaplatíte jednu daň z pripísaného príjmu, dane z dopravy, príspevkov na dôchodok). Dôchodkový fond vás zaregistruje ako poisteného na základe oznámenia daňového inšpektorátu, takže v zásade nemusíte chodiť tam, oznámenie o poistení vám bude zaslané poštou.

Otvorte svoj bankový účet v banke (podľa požiadaviek daňových úradov). Objednať tlač (voliteľné, ale lepšie)

3

Získajte taxislužbu. Licenciu vydáva oprávnený výkonný orgán, v každom regióne je iný. Zavolajte na recepciu správy vo vašom regióne a uveďte, kde presne sa taxi licencie vydávajú vo vašom regióne. Zavolajte tam, uveďte zoznam nevyhnutných dokladov potrebných na získanie licencie, podmienky získania licencie a výšku štátnej povinnosti.

4

Prečítajte si podmienky získania licencie. Predpokladom pre získanie taxislužby je to, že máte najmenej 5 rokov praxe v riadení, vozidlo musí byť vo vašom vlastníctve alebo prenajaté a musí byť vykonaná štátna kontrola. Podľa toho vybavte vozidlo. Nákup a inštalácia taxametra a oranžovej žiarovky na strechu vozidla, použitie „dámy“ na bokoch vozidla.

5

Požiadajte o licenciu na príslušnú organizáciu. K žiadosti priložte požadované dokumenty (kópie pasu, výpis z Jednotného štátneho registra jednotlivých podnikateľov, DIČ, osvedčenie o registrácii vozidla alebo nájomná zmluva). Licencia sa vydáva do 30 kalendárnych dní. Získajte licenciu v určený deň a začnite.

Venujte pozornosť

Postup na získanie preukazu taxi, jeho náklady a doba platnosti v rôznych regiónoch sa môžu líšiť, pretože tieto pravidlá sú upravené regionálnymi právnymi predpismi.

Licencia na taxi je platná najmenej 5 rokov. Získaná licencia musí byť v kabíne vášho taxi.

Užitočné rady

Predbežne vypočítajte náklady na všetky výdavky potrebné na registráciu jednotlivých podnikateľov a získanie licencie.

Ak sa pri registrácii a pri platení daní v rámci svojej podnikateľskej činnosti nebudete zaoberať dokumentmi sami, uzavrite zmluvu o právnych a účtovných službách s príslušnými organizáciami.

Súvisiaci článok

Čo znamená označenie „Taxi“?

  • Federálny zákon č. 69- ated z 21. apríla 2011 „o zmene a doplnení niektorých zákonov v Ruskej federácii“.
  • ako zostaviť dokumenty ip

Odporúčaná