obchodné

Ako zaregistrovať spoločnosť s ručením obmedzeným

Ako zaregistrovať spoločnosť s ručením obmedzeným

Video: Spoločnosť s ručením obmedzeným 2024, Jún

Video: Spoločnosť s ručením obmedzeným 2024, Jún
Anonim

Registrácia spoločnosti s ručením obmedzeným je v skutočnosti zápis potrebných informácií o tejto právnickej osobe do zjednoteného štátneho registra. Postup registrácie podnikov vo forme LLC je prísne regulovaný.

Image

Návod na použitie

1

Zistite, koľko ľudí bude v zakladateľoch organizácie. Potom sa všetci spoločne rozhodnú, kto a kto bude. Možno jeden zo zakladateľov chce byť generálnym riaditeľom, alebo možno všetci zakladatelia chcú najať manažéra zvonka, a vtedy sami „zožnú“ plody svojej práce.

2

Urobte memorandum o založení spoločnosti a potom listinu právnickej osoby. Zakladatelia musia medzi sebou uzavrieť osobitnú dohodu o založení tejto spoločnosti, ktorá obsahuje všetky potrebné informácie: koľko je veľkosť základného imania, veľkosť a hodnota akcií, postup pri platbe základného imania, ako aj povinnosti spoločnosti s ručením obmedzeným po jej registrácii.

3

Zorganizujte stretnutie a pozvite naň všetkých zakladateľov spoločnosti. Výsledky zostavy komponentov sa musia zaznamenať v zápisnici. Tento dokument by mal zasa odrážať názov a adresu sídla spoločnosti, zloženie zakladateľov, informácie o schválení charty. Mala by tiež uviesť osobu, ktorá je poverená registráciou LLC.

4

Upozorňujeme, že ak má spoločnosť iba jedného zakladateľa, nie je potrebné žiadne stretnutie. V tomto prípade je všetko oveľa jednoduchšie: rozhodnutie o založení spoločnosti LLC je formalizované rozhodnutím zriaďovateľa.

5

Vklad schváleného kapitálu. Ak sa vypláca v hotovosti, musíte si otvoriť bankový účet (môžete ušetriť) a uložiť najmenej polovicu peňazí.

6

Zaplaťte požadovanú sumu štátnej dane, ktorá sa účtuje za registráciu LLC a je určená daňovým zákonníkom.

7

Zhromaždiť všetky potrebné dokumenty na registráciu spoločnosti LLC: - žiadosť vypracovaná v súlade so zavedeným formulárom a podpísaná osobou uvedenou zriaďovateľom v protokole o založení spoločnosti, - všetky základné dokumenty, - vypracované rozhodnutie o založení spoločnosti, - dokumenty, ktoré potvrdzujú zavedenie základného imania, - prijatie platby štátnej dane.

8

Všetky zozbierané dokumenty odovzdajte štátnym registračným orgánom. Budete musieť dostať potvrdenie o tom, že od vás boli vzaté dokumenty na posúdenie žiadosti o registráciu spoločnosti.

Odporúčaná