Druhy činností

Ako získať včelín

Ako získať včelín

Video: VŠE DŮLEŽITÉ O VČELÁCH | Minecraft 2024, Júl

Video: VŠE DŮLEŽITÉ O VČELÁCH | Minecraft 2024, Júl
Anonim

Chov včiel s následným zberom medu a jeho predajom je pomerne výnosná záležitosť, hlavnou ťažkosťou pri začatí včelárov je problém včelárstva.

Image

Budete potrebovať

  • - nájom pozemku;

  • -geodezist.

Návod na použitie

1

Ak chcete zaregistrovať včelín, zaregistrujte sa ako súkromný podnikateľ. Rozhodnite sa o mieste, kde máte v pláne zorganizovať včelín, a ak existuje takáto príležitosť, nájdite toto miesto na mape. Ak bude včelín v lese - požiadajte lesníka o pomoc pri zhromažďovaní všetkých dokumentov.

2

Ak nechcete mať včelín v lese, obráťte sa na okresné oddelenie pozemkových vzťahov. Označte, že potrebujete prenajať pozemok a uviesť, kde sa nachádza (zamestnanci okresného oddelenia majú svoju vlastnú podrobnú mapu vašej oblasti).

3

Napíšte žiadosť o pozemok pre vlastnú potrebu bezodkladného využitia. K žiadosti priložte notársky overenú kópiu pasu. Ak neexistuje notárska verejnosť - kópia pasu musí byť overená správou vidieckej osady.

4

Pripravte tiež informácie o pozemku: jeho vlastnosti a schému (na tento účel využite služby inšpektora), ako aj údaje o zaťažení pozemku (to znamená, ako sa už používa alebo ako sa plánuje v budúcnosti použiť). To všetko by sa malo poskytovať v mieste obehu (lesnému oddeleniu alebo regionálnemu oddeleniu pozemkových vzťahov).

5

Ak sa po zvážení žiadosti rozhodne o pridelení stránky na vaše použitie, podpíšte príslušnú dohodu. Ak je zmluva podpísaná na viac ako jeden rok, podlieha štátnej registrácii.

6

Ak máte akékoľvek otázky, kontaktujte regionálne oddelenie. Tam vám povedia, čo máte robiť, vzhľadom na miestne špecifiká. Nezabudnite tiež, že veľa závisí od krajiny, ktorú si vyberiete.

Venujte pozornosť

Dokončenie včelína trvá dosť veľa času: od kontaktovania úradníkov až po úplné uzavretie nájmu môže trvať rok alebo viac.

Užitočné rady

Pred zozbieraním podkladov pre vybrané miesto si overte na okresnom oddelení pozemkových vzťahov, či je na ňom povolené rozmnožovanie včiel a či sa plánuje jeho použitie na iné účely, napríklad na výstavbu.

Odporúčaná