obchodné

Ako platiť účty za IP

Ako platiť účty za IP

Video: 2N IP intercoms – Calling multiple destinations in sequence and in parallel by pressing one button 2024, Jún

Video: 2N IP intercoms – Calling multiple destinations in sequence and in parallel by pressing one button 2024, Jún
Anonim

Podnikateľ môže platiť faktúry, ktoré mu boli vystavené z jeho účtu, aj v hotovosti prostredníctvom bánk tretích strán. Pri platbe z vyrovnávacieho účtu IP je možné previesť platobný príkaz v papierovej podobe do banky alebo ho vygenerovať v systéme banka-klient a previesť ho na vykonanie v elektronickej podobe.

Image

Budete potrebovať

  • - faktúra s podrobnosťami o príjemcovi platby;

  • - peniaze na zaplatenie sumy na účte a bankové provízie;

  • - návšteva banky (nie vo všetkých prípadoch);

  • - platobný príkaz (nie vo všetkých prípadoch);

  • - počítač;

  • - prístup na internet (nie vo všetkých prípadoch);

  • - bankový klient (nie vo všetkých prípadoch).

Návod na použitie

1

Ak dávate prednosť zaplateniu faktúry v hotovosti prostredníctvom Sberbank alebo inej úverovej inštitúcie, musíte vyplniť potvrdenie sami. Môžete tak urobiť na počítači, ak máte elektronický formulár s potvrdením (potvrdenie Sberbank je ľahko dostupné na internete) alebo priamo na mieste ručne.

2

Potom zostáva kontaktovať bankového operátora a dať mu vyplnený doklad a peniaze.

Hlavnou nevýhodou tejto metódy je, že budete musieť údaje zadávať ručne, takže existuje veľmi vysoká pravdepodobnosť chýb. Ak je to možné, je najlepšie získať faktúru v elektronickej podobe a skopírovať z nej potrebné hodnoty.

V tomto a ďalších prípadoch stačí do poľa uviesť na účel platby „platba faktúry č. … od (dátum vo formáte„ dd.mm.rrrr “)“.

3

Ak chcete platiť zo svojho aktuálneho účtu, musíte pripraviť platobný príkaz. Najlepšie je použiť špeciálny účtovný program alebo online službu (napríklad elektronický účtovník „Moja firma“ alebo „Elba“ - obe majú možnosť uskutočniť platbu). Môžete sa však obmedziť na šablónu tohto dokumentu, ktorá sa nachádza na internete.

Z klávesnice môžete zadať všetky potrebné údaje, ale je spoľahlivejšie ako v predchádzajúcom kroku kopírovať z elektronických médií. Zaistite platbu svojím podpisom a, ak je k dispozícii, pečaťou a vezmite ju do banky.

4

Ak uprednostňujete použitie banko-klienta, pravdepodobne budete potrebovať iba meno príjemcu, číslo jeho bežného účtu a BIC banky, kde je otvorený. Systém vyberie všetky ďalšie podrobnosti automaticky pomocou BIC. Nezabudnite vyplniť stĺpec „Účel platby“.

5

Overte hotovú platbu pomocou systémového rozhrania s elektronickým digitálnym podpisom (zvyčajne prostredníctvom možnosti „Podpísať“) a preneste ju do banky na vykonanie. Keď banka spracuje platbu (tieto informácie sa zobrazia v informáciách o stave systému), nezabudnite vytlačiť tento dokument so značkou banky.

Odporúčaná