obchodné

Ako určiť náklady na komerčné výrobky

Ako určiť náklady na komerčné výrobky

Video: Starting to invest - 4 - Complex financial products 2024, Jún

Video: Starting to invest - 4 - Complex financial products 2024, Jún
Anonim

Tvorba akéhokoľvek produktu si vyžaduje výdavky na rôzne zdroje: peňažné, pracovné, prírodné, pozemky atď. Na určenie nákladov na predajné výrobky je potrebné zhrnúť všetky finančné náklady zamerané na ich výrobu a predaj.

Image

Návod na použitie

1

Na výpočet výrobných nákladov sa používa niekoľko metód v závislosti od toho, ako sa náklady udržiavajú: normatívne, procesné, variabilné a zvyčajné. Okrem toho existuje niekoľko druhov nákladov v závislosti od rôznych faktorov, napríklad od stupňa pripravenosti produktu: hrubá, predajná a predaná.

2

Na určenie nákladov na predajné výrobky je potrebné pridať hodnotu výrobných nákladov a režijných nákladov, ako sú balenie tovaru, jeho preprava, skladovanie v sklade, rôzne poplatky, atď.: Stp = PS + HP.

3

Výrobné náklady sa tvoria z celkových výrobných nákladov mínus nevýrobné náklady a výnosy budúcich období. Prvou hodnotou je súčet nasledujúcich zložiek: - náklady na materiál (obstarávanie materiálu, polotovarov, surovín, zariadení, spotrebovanej energie a paliva); - odpisy (obnova opotrebovaného fixného majetku); - odmeňovanie zamestnancov; - odpočty do sociálnych fondov (dôchodky, poistenie) atď.

4

Nevýrobné náklady: - výdavky na investičnú výstavbu alebo opravy v podniku, - platby za prepravu treťou stranou, - náklady na hospodársku činnosť, ktoré nesúvisia s hlavnou výrobou.

5

Podľa regulačnej metódy pre každý výrobok sa štandardné náklady vypočítavajú vopred a počas vykazovaného obdobia sa úpravy vykonávajú v súlade s platnými normami. V prípade odchýlky od normy sa stanoví jej príčina a na konci obdobia sa celkové náklady na komoditné výrobky vytvoria ako normatívna hodnota, pričom sa zohľadnia odchýlky a zmeny v normách.

6

Ak chcete určiť cenu komerčných produktov procesnou metódou, musíte rozdeliť výrobný cyklus na procesy a viesť skutočné záznamy o každom z nich. V následnom spôsobe je cyklus rozdelený do etáp, z ktorých každá končí vytvorením medziproduktu alebo hotového produktu.

7

Vlastná metóda zahŕňa účtovanie nákladov na každú jednotlivú objednávku. Objednávky môžu byť pre rôzne množstvá produktov a za rôzne ceny, celková výška všetkých výdavkov je vytvorená vo fáze realizácie. Jednotkové náklady sa v tomto prípade získajú vydelením celkovej hodnoty objemom zásielky.

Odporúčaná