obchodné

Ako organizovať opravu

Ako organizovať opravu

Video: 10 DIY Ways How to Organize Kitchen Cabinets 2024, Júl

Video: 10 DIY Ways How to Organize Kitchen Cabinets 2024, Júl
Anonim

Podniky spojené s opravou priestorov budú vždy žiadané. Výstavba nových domov, rozvoj trhu povrchových materiálov, popularizácia interiérového dizajnu - to všetko prispieva k dynamickému rastu v tejto oblasti. Správne podnikanie v oblasti opráv a dekorácie s kompetentnou organizáciou prinesie stály príjem.

Image

Budete potrebovať

  • - počiatočný kapitál;

  • - náradie;

  • - brigáda.

Návod na použitie

1

Po registrácii vlastnej spoločnosti sa pripojte k SRO (samoregulačnej organizácii) v oblasti výstavby a generálnych opráv. Bez tohto členstva nie sú dnes právne opravárenské činnosti možné.

2

Nakúpte potrebný inventár. Z drahých nástrojov budete potrebovať skrutkovač, dierovač, brúsku. Okrem toho budete potrebovať dostatočný počet spotrebného príslušenstva - valčeky, kefy, špachtle, vodováhy atď. Nekupujte veľa nástrojov súčasne: nemusia byť okamžite potrebné.

3

Prijmite tím pracovníkov. Na dokončenie malých objektov pre vás bude stačiť 3 až 4 osoby. Je žiaduce, aby pracovníci vlastnili väčšinu druhov vykonávaných prác (omietky, murivo, tmel). Jeden z členov brigády nemusí mať určitú kvalifikáciu a musí byť v pozícii robotníka: bez ohľadu na typ opravy bude vždy zaneprázdnený. Pre vysoko špecializované práce, ako sú elektrika, inštalatérstvo, môžete prilákať remeselníkov zvonka.

4

Pripravte si šablóny dokumentov, ktoré podpíšete so zákazníkom. Medzi nimi: zmluva, špecifikácia vykonanej práce, akt prijatia vykonanej práce. Zvládnite rozpočtovanie alebo nájdite špecialistu, ktorý bude vykonávať odhady vašich objektov.

5

Pochopte všetky administratívne postupy, ktoré vy a váš zákazník budete potrebovať na legálne dokončenie práce. Napríklad legalizácia sanácie, odstavenie vody a kúrenie. Aj keď sami tieto problémy nevyriešite, mali by ste jasne rozumieť samotným postupom.

6

Zvážte reklamu svojej spoločnosti. Trh opravárskych a dekoračných služieb je dostatočne presýtený, preto by sa mala zvážiť vaša stratégia. Zverejňujte informácie o svojej spoločnosti v periodikách týkajúcich sa nehnuteľností, dizajnu. Uverejňujte reklamy v nových oblastiach výstavby. Vytvorte webovú stránku spoločnosti, na ktorej vám poskytnú základné informácie, a priložte fotografie hotových objektov, ak existujú.

Užitočné rady

Opravy sa aktívne rozvíjajú vďaka spätnej väzbe od predchádzajúcich zákazníkov. Pokúste sa prinútiť svojich zákazníkov, aby vám odporučili svojich priateľov.

Odporúčaná