Druhy činností

Ako organizovať farmu

Ako organizovať farmu

Video: FARMA - Len pre silné žalúdky! Gabo si po dlhom čase prišiel na svoje 2024, Jún

Video: FARMA - Len pre silné žalúdky! Gabo si po dlhom čase prišiel na svoje 2024, Jún
Anonim

Ruská legislatíva zatiaľ nedefinovala jasný pojem „podnik“, ale Občiansky zákonník Ruskej federácie obsahuje iba také pojmy ako „dcérska spoločnosť“ a „závislá spoločnosť“, na základe ktorých vedci zostavujú definíciu pojmu „podnik“.

Image

Budete potrebovať

  • - povolenie Federálnej protimonopolnej služby;

  • - povolenie Výboru pre štátne vlastníctvo;

  • - súhlas pracovných skupín podnikov.

Návod na použitie

1

Podiel sa nazýva súčasť podnikateľského združenia, ktorého účastníci sú s formálnou právnou nezávislosťou podriadení jednému z členov skupiny - materskej organizácii, ktorá vlastní kontrolný podiel vo svojich ostatných členoch.

2

Ak chcete vytvoriť holdingovú spoločnosť, musíte získať súhlas Federálnej protimonopolnej služby Ruskej federácie a jej územných orgánov. Urobte privatizáciu podnikov, ktoré sa neskôr stanú súčasťou holdingu, zo všeobecných dôvodov v súlade so zákonom

"O privatizácii štátneho a obecného majetku."

3

Pri vytváraní podniku sa môžu vyskytnúť určité obmedzenia. stanovené „dočasným nariadením o poľnohospodárskych podnikoch“. Predovšetkým je zakázané zakladať holdingovú spoločnosť, ktorá vlastní kontrolný podiel v podnikoch produkujúcich viac ako 35% homogénnych alebo zameniteľných výrobkov na trhu. Založenie podniku nie je možné, ak tento krok môže viesť k monopolizácii výroby určitých druhov výrobkov.

4

Ak chcete transformovať spoločnosť na dcérsku spoločnosť, musíte získať súhlas viac ako polovice zamestnancov. Na tento účel zorganizujte valné zhromaždenie a opravte toto rozhodnutie v zápisnici zo zasadnutia.

5

Potom, ak dôjde k privatizácii štátneho a obecného majetku a vytvoreniu podniku na jeho základe, predloží návrh na zriadenie Výboru pre štátny majetok a výborov pre správu majetku. V návrhu uveďte odôvodnenie pre založenie holdingovej spoločnosti, jej ciele a ciele, zoznam podnikov, ktoré budú zahrnuté do budúceho holdingu, informácie o podiele výrobkov, ktoré tieto spoločnosti vyrábajú na federálnom a miestnom trhu, návrhy zakladajúcich dokumentov holdingovej spoločnosti.

6

Výbor pre štátne vlastníctvo a Federálna protimonopolná služba overujú predložené dokumenty a súhlasia so založením podniku. Protimonopolná služba má však z času na čas právo skontrolovať, či je podnik v súlade s protimonopolnými zákonmi, a za vedenie holdingovej spoločnosti je zodpovedná za porušenie protimonopolných zákonov. Predbežný súhlas Federálnej protimonopolnej služby je tiež potrebný, ak sa v podniku vytvoria nové právnické osoby.

Odporúčaná