obchodné

Ako organizovať taxislužbu

Ako organizovať taxislužbu

Video: Kiná a divadlá budú otvorené aj v nedeľu, otvoria aj fitness centrá 2024, Júl

Video: Kiná a divadlá budú otvorené aj v nedeľu, otvoria aj fitness centrá 2024, Júl
Anonim

Organizácia taxislužby si vyžaduje malú počiatočnú investíciu, najmä ak plánujete najať si vodičov vlastným autom. Tento druh podnikania sa oplatí rýchlo, napriek množstvu takýchto služieb. Organizácia taxislužby má však napriek zjavnej jednoduchosti svoje vlastné ťažkosti.

Image

Návod na použitie

1

Vytvorte podnikateľský plán pre svoje služby. Vypočítajte náklady na prenájom alebo nákup pracoviska, technickú podporu. Odhadnite náklady na platenie zamestnancov a kompenzačné platby vodičom (ak budú pracovať na ich vozidlách). Naplánujte načasovanie dosiahnutia sebestačnosti na základe taríf prijatých na dopravnom trhu.

2

Nájdite izbu s niekoľkými izbami. Pre dispečerov a operátorov, technických špecialistov, účtovníctvo, kanceláriu riaditeľa sú potrebné samostatné miestnosti. Bude dobré vytvoriť samostatný salónik.

3

Zapojte sa do technológie a komunikácie. Prejdite prstom po miestnej sieti. Získajte jednoduché, chytľavé čísla buniek a pevnej linky. Na nich budete prijímať hovory od zákazníkov.

4

Získajte vybavenie, ktoré bude distribuovať hovory medzi dispečermi, viesť záznamy o rokovaniach, spracovávať objednávky. Môžete si kúpiť špecializovaný hardvérový a softvérový systém určený špeciálne pre taxislužby. Je to automatická stanica, ktorá podporuje všetky potrebné funkcie. Môžete naň nainštalovať ďalšie moduly - GPS navigáciu, elektronické mapy, autoinformátor. Komunikácia dispečingu a taxislužby je tu prostredníctvom pripojenia GPRS. Ak je to pre vás drahé, používajte súčasne niekoľko zariadení - PBX, rekordér, server na spracovanie a distribúciu objednávok. Ale v tomto prípade budete musieť kúpiť rádioprijímače a prenajať si alebo si kúpiť vlastnú rádiofrekvenciu.

5

Vytvorte vozový park. Máte niekoľko možností - kúpiť si auto, prenajať si ho alebo si prenajať vodiča vlastným autom. Prvá možnosť vám umožní správne sledovať stav automobilov a dať na ne vlastné logo spoločnosti. Váš vozový park si však vyžaduje vysoké náklady na údržbu. V počiatočnej fáze služby je lepšie brať vodičov do vlastných automobilov.

6

Prijímať zamestnancov. Pracovníci, zdvorilí dispečeri a zodpovední vodiči sú kľúčom k úspechu vašej služby. Pri prijímaní vodičov uprednostňujte tých, ktorí dobre poznajú mesto a majú skúsenosti v tejto oblasti. Je lepšie, ak je práca vo vašej službe jediným kandidátom.

Odporúčaná