obchodné

Ako usporiadať štúdio

Ako usporiadať štúdio

Video: Online Kurz C/C++ CPP I. Začiatočník - Ukážka - Visual Studio, Projekt, Konzola, COUT, Ahoj Svet 2024, Júl

Video: Online Kurz C/C++ CPP I. Začiatočník - Ukážka - Visual Studio, Projekt, Konzola, COUT, Ahoj Svet 2024, Júl
Anonim

Organizácia akéhokoľvek podnikania nie je jednoduchá záležitosť spojená s rizikami a stratami. Je dôležité vypočítať si všetko vopred a zvoliť typ činnosti, ktorý vám bude ziskový a známy. Predajňa odevov je dobrou voľbou pre vaše malé podnikanie.

Image

Návod na použitie

1

Najprv si určte, prečo je to štúdio a nie obchod s potravinami alebo kaderníctvo. Po prvé, oprava odevov je služba, ktorá je vždy žiadaná, dokonca aj počas krízy. Po druhé, za pomerne nízke náklady, toto podnikanie takmer vždy začne dosahovať zisk po 3 až 4 mesiacoch. Po tretie, malé štúdio môže byť ďalším zdrojom príjmu, pretože pri správnej organizácii nevyžaduje veľa času.

2

Ak sa rozhodnete usporiadať štúdio, musíte sa zaregistrovať. Pre služby opravy odevov je vhodná organizačná forma duševného vlastníctva, ktorej vytvorenie nebude trvať príliš dlho a bude stáť 1 500 rubľov, ak to urobíte sami, bez sprostredkovateľov.

3

Ďalej musíte rozhodnúť o mieste. Podľa odborníkov v tomto odbore sú najviac „choditeľnými“ (to znamená ziskové) miesta v obytných oblastiach. Môže to byť malý pavilón v miestnom nákupnom centre alebo miestnosť na prízemí viacposchodovej budovy obklopenej rovnakými domami.

4

Predtým, ako sa rozhodnete pre miesto, zistite, či v tomto mikrodistribúcii je veľa ateliérov a aké služby ponúkajú. Môže sa stať, že v okolí bude veľa takýchto miest. Možno s vami síce nebudú konkurovať (napríklad sa zaoberáte opravou textilného oblečenia a v okrese je len ateliér na mieru a opravu kožušiny a kože). Majte na pamäti, že najčastejšie sú najziskovejšie miesta v tichých oblastiach, kde je veľa občanov strednej triedy. Bohatí ľudia uprednostňujú buď odevy, ktoré sú potrebné na opravu, alebo odevy, alebo majú svoje vlastné krajčírky.

5

Pri uzatváraní prenájmu si ju pozorne prečítajte. Upozorňujeme, že poplatok za oneskorenú platbu je príliš vysoký. Zistite, či má prenajímateľ právo prenajať si priestor pre vás - možno ho sám prenajíma bez práva na podnájom (prevod na tretie strany). Počiatočná záloha za prenájom priestorov sa zvyčajne rovná sume platby za dva mesiace, takže na to buďte pripravení. Najčastejšie v tomto odbore je nájom najčastejšie prenájom.

6

Ďalším krokom je nákup vybavenia. Najprv si kúpte tri autá: lemovanie (pre spodnú časť nohavíc), ploskoshovnaya priamy (vykonáva základné opravy) a pletené. Ak si nekúpite nové, ale už sa používa, môžete výrazne ušetriť náklady na vybavenie. V špecializovaných predajniach môžu autá stáť až niekoľko tisíc dolárov, použité zariadenie - niekoľko tisíc rubľov. Je veľmi dôležité byť aspoň trochu orientovaný v zariadení stroja, aby nevznikli ďalšie straty. Najlepšie je kúpiť vybavenie v prítomnosti špecialistu.

7

Najťažšou fázou organizácie štúdia je výber kvalifikovaných zamestnancov. Ak sa chcete venovať opravám odevov, pretože vy sami máte príslušné vzdelanie, všetko je oveľa jednoduchšie. Nájdite druhého pána, pretože vy sami nebudete schopní zvládnuť všetky objednávky. Ak ste osoba ďaleko od šitia, vyhľadajte potenciálnych pracovníkov spomedzi známych a ich priateľov. Ak neexistujú žiadne, budete musieť vziať outsidera a urobiť ho „vlastným“. Ak to chcete urobiť, najskôr s ním trávte čo najviac času, povedzte, ako komunikovať s klientmi, monitorovať jeho prácu. Trest za nečestne opravené odevy sa najlepšie robí v rubľoch, čo je najpresvedčivejšie.

8

Krátko pred otvorením štúdia sa postarajte o reklamu. Distribúcia letákov na poštových schránkach funguje veľmi dobre, najmä ak je doručiteľovi poskytnutá zľava. Môžete tiež súhlasiť s vlastníkmi obchodného centra, ak si v ňom prenajmete izbu, o umiestnení reklamného pruhu na fasádu budovy.

Odporúčaná