obchodné

Ako zorganizovať svoju cestovnú kanceláriu v roku 2017

Ako zorganizovať svoju cestovnú kanceláriu v roku 2017

Video: Aj tak nakoniec vyhráme, aj s týmito naivnými hodnotami. BUBO: Ľuboš Fellner | INSIGHT #3 Upútavka 2024, Júl

Video: Aj tak nakoniec vyhráme, aj s týmito naivnými hodnotami. BUBO: Ľuboš Fellner | INSIGHT #3 Upútavka 2024, Júl
Anonim

Cestovné kancelárie v Rusku sa neustále otvárajú a existuje názor, že je to celkom jednoduché. Je to pravda, ale zostať na vode je oveľa ťažšie, ako to znie. Zároveň je pravda, že odvetvie cestovného ruchu je stále príležitosťou na dosiahnutie dobrých ziskov, ak sa k práci prikláňame kompetentne a poskytujeme vysokokvalitné služby zákazníkom. Môžete zorganizovať cestovnú agentúru so skúsenosťami v tejto oblasti činnosti alebo turistické vzdelávanie.

Image

Budete potrebovať

  • - počiatočný kapitál;

  • - personál;

  • - kancelária na prenájom.

Návod na použitie

1

Prvá vec, ktorú si treba zapamätať, je, že otvorenie cestovnej kancelárie sa neodplatí ihneď. Po prvé, zákazníci nebudú ponáhľať, aby si kúpili lístky od neznámych agentúr, o ktorých nič nepočuli a ktorých kancelária je otvorená iba týždeň. Cestovné kancelárie v rovnakých krajinách sú približne rovnaké a ich ceny sa príliš nelíšia, takže reputácia agentúry zohráva pri výbere turistov veľkú úlohu. Zisk agentúry z jedného predaného lístka je zvyčajne asi 10%.

2

Počiatočný kapitál - nie je žiadna jednoznačná suma, s ktorou môžete zaručiť prienik do turistického ruchu. Niektoré agentúry začínajú nie viac ako 10 000 dolármi, ale seriózne cestovné kancelárie z Európy, ktoré sa otvárajú v Moskve, za to míňajú milióny eur. Je potrebné nadviazať spojenie v kancelárii: malo by to byť niekoľko telefónnych liniek a dobrý internet, aby ste mali vždy možnosť skontrolovať dostupné miesta na lety, ktoré vás zaujímajú, a pri rezervácii izieb v hoteloch. Ak spoločnosť pracuje a kontroluje informácie rýchlo, je to dobrý zisk.

3

Prenájom priestorov. Cestovné služby nie je možné poskytovať, kým agentúra m nemá licenciu. A dá sa to získať iba vtedy, keď je prijatý personál a prenajímajú sa kancelárske priestory. Pretože veľa ľudí si cestovnú kanceláriu nevyberá vopred, ale jednoducho sa pýtajú na smery záujmu pre spoločnosť, ktorej kanceláriu sa stretávajú na ceste domov alebo do práce, je vhodné si prenajať izbu, v ktorej je veľké množstvo ľudí.

4

Na prevádzkovanie cestovnej kancelárie je potrebná licencia. Aby sme to dosiahli, je potrebné, aby najmenej 1/5 zamestnancov agentúry mala vzdelanie v oblasti cestovného ruchu alebo skúsenosti a skúsenosti v oblasti cestovného ruchu a najmenej 3 roky. Vedúci agentúry musí mať vysokoškolské alebo odborné vzdelanie v cestovnom ruchu. Pre získanie licencie je potrebné sa obrátiť na Ministerstvo cestovného ruchu Ministerstva hospodárskeho rozvoja, ktoré sa vydáva na obdobie 5 rokov. Zároveň by ste pri podávaní žiadosti o licenciu mali mať kanceláriu a zamestnancov zamestnancov, aj keď licenciu nedostanete. Ministerstvo rozhodne, či vám vydá licenciu alebo nie, najneskôr do 2 mesiacov.

5

Okrem licencie budete potrebovať aj ďalšie dokumenty. Po prvé, je to osvedčenie, že služby agentúry spĺňajú normy kvality. Po druhé, osvedčenie o hygiene. Aby ste to dosiahli, musíte vedieť o všetkých tropických chorobách, ktoré sú pre turistov nebezpečné.

Užitočné rady

Cestovná kancelária potrebuje reklamu. Zákazníci k vám prídu, ak ich zvádza váš plagát, ktorý niekde náhodou uvidia. Webová stránka je dnes podmienkou prežitia akejkoľvek vážnej spoločnosti.

Odporúčaná