obchodné

Ako organizovať svoje kurzy

Ako organizovať svoje kurzy

Video: Ako organizovať lyžiarsky kurz, aby ste sa nedostali do problémov 2024, Júl

Video: Ako organizovať lyžiarsky kurz, aby ste sa nedostali do problémov 2024, Júl
Anonim

Učenie nie je nikdy príliš skoro a nikdy neskoro. Čoraz viac ľudí si preto myslí, a preto sa stávajú populárnymi aj kurzy manažmentu, dizajnu, angličtiny, choreografie atď. Ak viete, ako a chcete vzdelávať ľudí novými spôsobmi, otvorenie vlastných kurzov sa pre vás môže stať ziskovým a uspokojujúcim podnikom.

Image

Budete potrebovať

  • - registrácia ako samostatného podnikateľa;

  • - licencia na vzdelanie;

  • - priestory;

  • - vybavenie;

  • - učitelia;

  • - reklama.

Návod na použitie

1

Najskôr premýšľajte o tom, ktoré kurzy chcete otvoriť. Za zmienku stojí nielen téma (napríklad počítačové kurzy alebo floristické kurzy), ale aj publikum. Koniec koncov, existujú kurzy pre deti a dospelých, pre podnikateľov, ženy v domácnosti, atď. Urobte malý marketingový prieskum a prostredníctvom internetu zistite, či vo vašom meste už takéto kurzy existujú. Ak už existujú, skúste sa o nich dozvedieť viac a analyzovať informácie.

2

Prenajať izbu, v ktorej sa budú konať kurzy. Malo by byť umiestnené neďaleko od centra mesta, aby sa k nim ľudia mali pohodlne dostať. Je dôležité, aby miestnosť bola dostatočne priestranná a pekne zariadená, pretože stiesnené, neopravené izby môžu mať na zákazníkov zlý dojem.

3

Čím dlhšie kurzy fungujú, tým sú ziskovejšie. Je vhodné, aby prvá hodina začala najneskôr do 9 hodín ráno (pokiaľ možno o 8. hodine) a posledná sa konala skôr ako 21. Pre niektorých klientov bude vhodnejšie študovať popoludní a pre ostatných večer. Najmite učiteľov (najlepšie je začať s priateľmi, o ktorých ste si istí) a nastaviť rozvrh tak, aby sa hodiny konali ráno, popoludní a večer.

4

Vybavenie kurzov sa dá kúpiť najlepšie a nábytok si prenajať. Použitý nábytok, ktorý potrebuje veľa, bude stáť niekoľkonásobne lacnejšie ako nový.

5

Aby ste mohli kurzy viesť legálne, musíte sa zaregistrovať ako samostatný podnikateľ a získať licenciu na vzdelanie. To sa deje na územných vzdelávacích orgánoch. Postup získania takejto licencie je veľmi zdĺhavý, pretože budete musieť predložiť balík dokumentov o vyššie uvedených dokumentoch (ako podnikateľ), o priestoroch (povolenie SES, hasičského zboru) ao budúcich činnostiach a učiteľoch, ktorých zamestnávate. Podrobnosti nájdete tu: http://www.licen.ru/educate/educate_docum.html .

6

Ak chcete, aby na vaše kurzy chodilo stále viac nových zákazníkov, budete musieť inzerovať. Všetky prostriedky sú tu dobré: distribúcia letákov v metre, školách, univerzitách, firmách, tlačených reklamách, transparentoch a kontextovej reklame na internete.

Odporúčaná