obchodné

Ako zorganizovať svoje sanatórium

Ako zorganizovať svoje sanatórium

Video: greta thunberg Music Intro 🤘 Sanatorium2019 Shitfest33 Merchandise 2024, Júl

Video: greta thunberg Music Intro 🤘 Sanatorium2019 Shitfest33 Merchandise 2024, Júl
Anonim

Výlet do sanatória je vynikajúci spôsob, ako liečiť existujúce choroby a vykonávať všeobecnú profylaxiu tela. Stredisko je navyše veľmi sľubnou obchodnou možnosťou. Výberom dobrého miesta, vytvorením populárnych programov v oblasti zdravia a premyslenou reklamnou kampaňou môžete zarobiť dobré peniaze.

Image

Budete potrebovať

  • - povolenie na lekárske a farmaceutické činnosti;

  • - stavebné povolenie alebo prenájom;

  • - lekárske vybavenie;

  • - personál.

Návod na použitie

1

Získajte lekársku licenciu. Ak plánujete predávať lieky, možno budete potrebovať farmaceutickú licenciu.

2

Vyberte si miesto pre budúce sanatórium. V ideálnom prípade sa nachádza v blízkosti lekárskych zdrojov. Ak v oblasti, kde chcete usporiadať sanatórium, nie je nič také pozorované, vyberte miesto blízko nádrže, na úpätí alebo jednoducho v malebnej oblasti. Je žiaduce, aby sa v okolí nenachádzali žiadne priemyselné zariadenia a hlavné diaľnice.

3

Sanatórium si môžete postaviť sami alebo kúpiť hotovú budovu alebo celý komplex. Vypočítajte výhody každej možnosti. Ak budovy vyžadujú globálnu rekonštrukciu alebo väčšie opravy, môže byť nákup nerentabilný. V pláne výstavby je lepšie položiť bazény, bahenné kúpele a ďalšie zariadenia, ako ich postaviť v hotových izbách.

4

Dobrou možnosťou je dlhodobý prenájom vhodnej budovy, ktorá si nevyžaduje rekonštrukciu. Môže to byť nemocnica, detský tábor alebo bývalé sanatórium. Ak plánujete vytvoriť svoj vlastný komplex od začiatku, zakúpte si vhodný pozemok a získajte stavebné povolenie.

5

Vyberte smer budúceho sanatória. Môžete sa zamerať na liečbu určitých chorôb, napríklad kardiovaskulárneho, kožného alebo ochorení pohybového aparátu. Ale pre podnik je oveľa výhodnejšie vybrať si niekoľko obľúbených cieľov. Ponúkame nielen lekárske, ale aj všeobecné wellness programy.

6

Nájom zamestnancov. Budete potrebovať špecialistov s vyšším a stredným lekárskym vzdelaním, technického personálu a vedúcich pracovníkov. Celkový počet ľudí závisí od veľkosti sanatória a rozsahu služieb, ktoré poskytuje.

7

Vybavte obývaciu časť a liečebné miestnosti. Premýšľajte o voľnom čase. Usporiadajte posilňovňu s cvičebnými pomôckami, bazén, kozmetický salón, detskú izbu. Venujte pozornosť organizácii správnej výživy. Budete potrebovať jedáleň so sortimentom jedál navrhnutých podľa odporúčaní dietológa.

8

Postarajte sa o propagáciu svojho sanatória. Zvážte špeciálne balíky pre určité kategórie dovolenkárov, ako sú páry, staršie osoby alebo rodiny s deťmi. Vytvorte si svoju vlastnú webovú stránku s podrobným príbehom o sanatóriu, poskytovaných službách, cenách, fotografiách a recenzií zákazníkov. Uverejňujte informácie o tematických stránkach a fórach, v špecializovaných časopisoch a na priemyselných výstavách. Ak chcete vykonávať reklamné činnosti, najmite odborníka alebo kontaktujte reklamnú agentúru.

9

Zamyslite sa nad tým, ako budete predávať svoje služby. Uzatvárajte dohody s cestovnými kanceláriami, otvorte si vlastnú zastúpenie vo vašom meste. Neustály predaj môžu zabezpečovať aj nezávislí agenti pracujúci pre záujem.

Odporúčaná