rozpočtovanie

Ako vyplniť knihu príjmov

Ako vyplniť knihu príjmov

Video: Žiadosť o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov (SK) 2024, Júl

Video: Žiadosť o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov (SK) 2024, Júl
Anonim

Zákon umožňuje malým podnikom, ktoré používajú zjednodušený daňový systém, viesť knihu príjmov a výdavkov nielen v papierovej, ale aj v elektronickej podobe. Najjednoduchší spôsob, ako ho vyplniť, je použitie služby elektronického účtovníctva Elba.

Image

Budete potrebovať

  • - počítač;

  • - prístup na internet;

  • - účet v službe „Elektronický účtovník“ Elba “(bezplatne);

  • - platobné doklady potvrdzujúce príjmy alebo výdavky.

Návod na použitie

1

Ak ešte nemáte účet v službe Elba Electronic Accountant, vytvorte si ho. Je to jednoduché, stačí iba krátka registrácia. Údaje o spoločnosti alebo podnikateľovi, ktoré zadáte do registračného formulára, sa potom použijú pri príprave správ vrátane vygenerovania knihy príjmov a výdavky.

Po úspešnej registrácii sa prihláste do systému a prejdite na kartu „Príjmy a výdavky“. Zvyčajne sa k nemu dostanete po prihlásení, ale ak sa otvorí iná stránka, kliknite na určený odkaz.

2

Rozhranie systému je jednoduché, takže zadávanie informácií o potrebnej finančnej transakcii nebude pre vás ťažké. Stačí zadať príkaz na pridanie výnosov alebo výdavkov a zadanie minimálnej sady údajov: dátum transakcie, sumu a výstup platobného dokladu (názov, číslo a dátum platobného príkazu alebo účtu) a potom operáciu uložíte. V prípade chyby môžete položku upraviť alebo odobrať.

3

Po vstupe do systému všetky operácie týkajúce sa príjmov a výdavkov, ktoré sa berú do úvahy pre bežný rok, vydajte príkaz na vytvorenie knihy účtovníctva výnosov a výdavkov. Toto sa vykoná jedným kliknutím na príslušné tlačidlo na tej istej stránke „Príjmy a výdavky“. Systém automaticky vygeneruje vašu knihu účtovníctva o príjmoch a výdavkoch. Stačí ho uložiť do počítača, vytlačiť, flash a uistiť ho od daňového úradu, ktorý slúži na vašu registračnú adresu alebo adresu sídla vašej organizácie.

Venujte pozornosť

1. Zákon vyžaduje, aby sa všetky operácie premietli do účtovnej knihy príjmov a výdavkov okamžite po ich dokončení. Dáva to zmysel pre vaše pohodlie: nenechajte sa zmiasť a nič nezabudnite.

2. Ak nevykonávate obchodnú činnosť, stále musíte viesť účtovnú knihu o príjmoch a výdavkoch. Ak to chcete urobiť, bez vyplnenia akýchkoľvek ukazovateľov na karte „Príjmy a výdavky“, zadajte príkaz na vytvorenie dokumentu. Systém vygeneruje nulovú možnosť, ktorú zaistíte v dani.

3. Najlepšie je vygenerovať knihu príjmov a výdavkov najneskôr do 31. decembra roku, na ktorý je venovaná, najmä ak používate bezplatný účet. V predvolenom nastavení systém generuje knihu príjmov a výdavkov pre bežný rok.

Nová kniha účtovníctva príjmov a výdavkov pre zjednodušený daňový systém

Odporúčaná