Obchodné riadenie

Ako zorganizovať stomatológiu

Ako zorganizovať stomatológiu
Anonim

Súkromná zubná klinika je jedným z najrýchlejšie rastúcich a najziskovejších druhov podnikania. S rastúcou životnou úrovňou sú Rusi pripravení minúť viac a viac peňazí na svoje zdravie. A zuby pravdepodobne nikdy neublížia.

Image

Budete potrebovať

  • - podnikateľský plán;

  • - priestory;

  • - základné vybavenie;

  • - pomocné vybavenie;

  • - oprava priestorov;

  • - nábytok;

  • - povoľovanie dokladov;

  • - personál;

  • - klinická reklama;

  • - počítačové programy pre účtovníctvo.

Návod na použitie

1

Vytvorte podnikateľský plán, ktorý v ňom odráža všetky budúce výdavky. Zoberme si prostriedky potrebné na opravu priestorov, vybavenia (stomatologické súpravy), röntgenového prístroja, pomocného zariadenia, nábytku, výdavkov na dokumentáciu, dizajn, propagáciu, platbu zamestnancom.

2

Ak plánujete vytvoriť malú súkromnú zubnú kliniku pre približne 5 stoličiek, budete potrebovať miestnosť s celkovou plochou 180 - 200 m², ktorá spĺňa požiadavky SES, s piatimi oknami (jedno pre každú zubnú stoličku).

3

Ak vám finančné prostriedky umožňujú, je lepšie kúpiť si izbu, aby ste nezáviseli od prenajímateľa. Ak počiatočné peniaze nie sú príliš vysoké - začnite s prenájmom, ale venujte osobitnú pozornosť uzavretiu dohody s prenajímateľom.

4

Ak máte takúto príležitosť, zakúpte si hotový obchod. Ale buďte opatrní. Oslovte špecialistov na nákup - predaj firiem.

5

Pri oprave miestnosti sa uistite, že na dizajn priestoru nestrávite príliš veľa peňazí. Koniec koncov, stále budete musieť kúpiť viac či menej kvalitné vybavenie, aby ste boli konkurencieschopnou klinikou.

6

Získajte povolenie od príslušných orgánov dohľadu. Ak plánujete sanáciu priestorov, je potrebné povolenie od rôznych orgánov - od hasičov, oddelenia architektúry, SES, okresnej správy atď. Ak máte v úmysle poskytovať tieto druhy služieb, budete potrebovať povolenie na prevádzkovanie röntgenového zariadenia.

7

Získajte lekársku licenciu (ak plánujete otvoriť chirurgický zákrok a detskú stomatológiu, budete potrebovať niekoľko preukazov).

8

Na nákup lekárskeho vybavenia stačí navštíviť príslušnú online výstavu, napríklad Stoma Expo. Aby ste sa mohli rozhodnúť, potrebujete špecialistu, ktorý sa dobre orientuje v profesionálnej technológii.

9

Prenájom zdravotníckeho personálu. Klinika s 5 stoličkami spravidla zamestnáva 10 zubných lekárov a 10 zdravotných sestier, bude tiež vyžadovať 2 správcov, riaditeľa a 2 zdravotné sestry. Účtovník najčastejšie prichádza na čiastočný úväzok. Mzda lekárov je podľa uváženia majiteľa 20 - 25% z príjmu, zvyšok zamestnancov. Nie je ľahké vyzdvihnúť personál, takže počas procesu opravy musíte začať s hľadaním, aby ste boli otvorením kliniky plne personálne obsadení.

10

Okamžite vytvorte jasnú kontrolu nad materiálmi, zaznamenajte príspevok každého zamestnanca do práce, uchovávajte záznamy o pacientoch atď. Toto sa dá celkom ľahko vyriešiť pomocou špeciálnych počítačových programov.

11

Nechajte svojich zubných lekárov pozvať prvých pacientov, pretože majú starých klientov. Znak funguje dobre, je lepšie ho zavesiť vopred, dokonca aj počas opravy. Objednajte si reklamy v rozhlase av miestnych novinách. Otvorte webovú stránku kliniky na internete s podrobným prehľadom všetkých poskytovaných služieb a možnosťou dohodnúť si stretnutie e-mailom alebo telefonicky.

12

Uistite sa, že ceny vašich služieb sú konkurencieschopné a kvalita je lepšia ako u iných kliník. V tomto prípade je zaručený veľký počet pacientov.

Odporúčaná