obchodné

Ako zorganizovať obchod s odevmi

Ako zorganizovať obchod s odevmi

Video: OBCHOD S OBLEČENÍM! - The Sims 4 - GoGo a Lucy #10 2024, Júl

Video: OBCHOD S OBLEČENÍM! - The Sims 4 - GoGo a Lucy #10 2024, Júl
Anonim

Odevný priemysel láka mnoho začínajúcich podnikateľov svojou zjavnou jednoduchosťou. Toto podnikanie v skutočnosti nie je najťažšie. Existuje však veľa problémov. Predovšetkým je to veľká konkurencia, najmä vo veľkých mestách, ako aj veľká závislosť od módy.

Image

Návod na použitie

1

Ak máte v úmysle zorganizovať predaj odevov, skúsenosti z práce ako predajcu alebo vedúceho v obchode sa budú hrať do vašich rúk. Koniec koncov, už poznáte prácu obchodu zvnútra, reprezentujete požiadavky zákazníkov. Ak takéto skúsenosti nemáte, analyzujte prácu niekoľkých obchodov, aspoň z hľadiska kupujúceho, vezmite na vedomie praktické obchody, interiérové ​​prvky atď.

2

V obchode s odevmi je dosť výklenkov, ale skúste si vybrať radšej jednu, než sa striekať. Pre malý obchod, čím užší je smer a čím menej konkurentov, tým lepšie. Pri vypracúvaní koncepcie obchodu premýšľajte nad menom, malo by byť nezabudnuteľné, štýlové a korenené.

3

Keď sa rozhodnete pre smer obchodu, vyhľadajte dodávateľov tovaru a kvalitných výrobkov, ktoré spĺňajú požiadavky vašej koncepcie. Dodávatelia nájdete na veľtrhoch, výstavách, na internete. Ak máte záujem o konkrétny produkt, nájdite jeho výrobcov prostredníctvom internetu a obráťte sa na dodávateľskú spoločnosť. Vyberte niekoľko podobných spoločností, preštudujte si podmienky práce s každou z nich a potom uzavrite dohody s 2 až 3 z nich.

4

Pokiaľ ide o obchodnú platformu, je lepšie prenajať si izbu, ktorá sa bude nachádzať v obchodnom centre alebo osobitne na tzv. „Nákupnej ulici“, v ktorej sa už v okolí nachádzajú obchody s oblečením a obuvou. Po výbere miestnosti sa rozhodnite pre interiér. Ak to finančné prostriedky umožňujú, je lepšie kontaktovať návrhára, aby obchod urobil útulným a zaujímavým.

5

Zapojte sa do náboru zamestnancov. Ak plánujete otvoriť veľké obchodné oddelenie, potom v hale musia pracovať dvaja predajcovia, čo znamená, že personál by sa mal skladať zo štyroch ľudí. Bude sa tiež vyžadovať správca, ale najskôr si môže jeden z predajcov smeny plniť svoje povinnosti. S cieľom motivovať zamestnancov obchodu, aby vykonávali dobrú prácu, by ich plat mal pozostávať z platu a bonusu vypočítaného na základe príjmu.

6

Premýšľajte o reklame v obchode. Ak sa obchod uskutoční v obchodnom centre, môže to byť jasný znak alebo krásna nálepka. Pokúste sa stimulovať predaj a získavanie zákazníkov. Použite na to dary, zľavové karty a predaj.

Odporúčaná