management

Ako zariadiť dodávku

Ako zariadiť dodávku

Video: Zariaďujem si novú IZBU ! 2024, Júl

Video: Zariaďujem si novú IZBU ! 2024, Júl
Anonim

Takmer všetky druhy podnikania sú viazané na dodávky. Niekto vyrába tovar sám a posiela ich zákazníkom. A naopak, kupuje potrebné a organizuje dodávky do svojej vlastnej spoločnosti. V závislosti od veľkosti a typu nákladu na tieto účely môžete používať železničné, vodné, dýchacie a dopravné prostriedky.

Image

Návod na použitie

1

Na zabezpečenie dodávky najskôr nájdite vhodného partnera, ktorý má tovar, ktorý potrebujete. Dohodnite sa s ním na nákladoch, uzavrite zmluvu o poskytovaní služieb. Diskutujte o dodacej lehote a množstve požadovaného produktu. Výrobné spoločnosti najčastejšie poskytujú prepravné služby alebo majú spoľahlivých dodávateľov. Všetko, čo potrebujete, je diskutovať o naliehavosti objednávky. Konečné náklady na tom závisia. Napríklad dodávka série počítačov z mesta A do mesta B je najrýchlejšia na nákladnom lietadle. Automobilová doprava je omnoho pomalšia, ale niekedy lacnejšia.

2

Ak zabezpečíte dodávku, uzavrite vopred zmluvu so zmluvnými spoločnosťami. Pre každú príležitosť by malo byť niekoľko. Pri preprave tovaru na krátke vzdialenosti podpíšte dohodu s dopravnou spoločnosťou, ktorej súčasťou sú aj nákladné autá rôznej tonáže. Na "Gazelle" môžete prenášať malé objednávky po meste alebo najbližších osadách. A ťažké nákladné vozidlá sú dobré, keď je zásielka veľká, a bude sa musieť odviesť ďaleko.

3

Ak máte veľkú výrobu alebo predávate veľké množstvá ťažkého tovaru, napríklad automobilov, podpíšte dohodu s nákladným oddelením Ruských železníc. Pri tomto spôsobe dodávky sú monopolnými. Môžete to urobiť na čísle 8-800-775-01-00. Ďalšie informácie, systém podnikových služieb, pravidlá nákladnej dopravy, dopravné koridory nájdete na webovej stránke Ruských železníc.

4

V prípade dodávok naliehavého nákladu na veľké vzdialenosti doplňte zmluvy s leteckými dopravcami. Takéto služby poskytuje väčšina leteckých spoločností existujúcich na ruskom trhu. Najväčšie z nich sú Aeroflot (telefón pre informácie: +7 (495) 753-81-63, rozšírenie 31-87) a Transaero (+7 (495) 788-80-80). Tieto spoločnosti majú webové stránky, na ktorých nájdete ďalšie informácie.

5

Na prepravu tovaru, ktorý nie je naliehavý na veľké vzdialenosti, podpíšte dohodu s námornými a riečnymi dopravcami. Ich služby budú stáť oveľa menej ako posielanie lietadlom. Obráťte sa na jednu z logistických spoločností poskytujúcich takéto služby.

6

Usporiadajte sprievod nákladu. Váš zástupca musí ísť do spoločnosti, ktorá dodáva tovar, a musí tam zhromaždiť celý súbor dokladov: kúpno-predajné a prepravné dohody podpísané na oboch stranách, osvedčenia o kvalite, nákladné listy, poistenie atď. Všetky tieto dokumenty budú potrebné počas cesty, najmä ak výrobky prechádzajú colným režimom. Viac informácií o dokumentácii, ktorá je potrebná pre rôzne skupiny tovaru, nájdete na webovej stránke Ruskej federálnej colnej služby.

Užitočné rady

Vykonajte všetky opatrenia na dodanie tovaru vopred, aby bol tovar dodaný včas av správnej kvalite.

Logistika. Riečna doprava.

Odporúčaná