management

Ako zvýšiť predaj v spoločnosti

Obsah:

Ako zvýšiť predaj v spoločnosti

Video: Online nástroje na zvýšenie predaja - Imrich Kovaľ 2024, Júl

Video: Online nástroje na zvýšenie predaja - Imrich Kovaľ 2024, Júl
Anonim

Zvyšovanie predaja je hlavnou úlohou obchodného oddelenia spoločnosti. Finančná prosperita podniku závisí od kompetentnej práce tohto oddelenia. Neustály rast predaja vám umožňuje zvyšovať zisky, rozširovať výrobu a dobývať nové trhy.

Image

Parametre, ktoré určujú objem predaja

Objem predaja záleží na niekoľkých parametroch, je potrebné komplexne zvýšiť tržby spoločnosti ovplyvnením jedného alebo viacerých parametrov.

Predaj sa počíta podľa tohto vzorca:

OP = PK * KK * MF * KP, kde

PC - počet potenciálnych zákazníkov;

KK - miera konverzie;

MF - priemerný účet;

PP - opakovaný predaj.

Potenciálni zákazníci sú zákazníci, ktorí prejavili záujem o tovar a služby spoločnosti. Konverzný pomer ukazuje, koľko potenciálnych kupujúcich uskutočnilo nákup. Priemerný účet je priemerná suma peňazí, ktorú priemerný klient spoločnosti obvykle minú.

Zvýšte tok zákazníkov

Počet potenciálnych zákazníkov môžete zvýšiť pomocou rôznych komunikačných kanálov: vonkajšia reklama, médiá, internet, chladné hovory. Spoločnosť by mala na prilákanie zákazníkov využiť niekoľko kanálov.

Účinnosť chladných volaní do značnej miery závisí od úrovne zručností manažérov, a preto pri použití metódy aktívneho predaja je potrebné prísne kontrolovať prácu pracovníkov predaja.

Ak väčšinu potenciálnych zákazníkov priťahuje reklama, je potrebné optimalizovať prístup k príprave a priebehu reklamných kampaní. Ak to chcete urobiť, musíte analyzovať všetky kanály propagácie, identifikovať najúspešnejších a zamerať sa na ne.

Aby potenciálni zákazníci dokázali odlíšiť spoločnosť od stoviek podobných, je potrebné vytvoriť jasný jedinečný predajný návrh, ktorý zdôrazňuje rozdiel medzi výrobkami spoločnosti a konkurenciou.

Rast konverzie

Nestačí len upútať pozornosť klienta, musíte ho donútiť predať. Konverzný pomer je veľmi ovplyvnený predajnými schopnosťami spoločnosti. Hovory za studena by mali vykonávať len vyškolení manažéri. Na zvýšenie efektívnosti ich práce je možné uvažovať o motivačnom a bonusovom systéme.

Vytvorenie pravidelnej zákazníckej základne tiež pomôže zvýšiť lojalitu zákazníkov a zvýšiť mieru konverzie. Obchody často ponúkajú svojim zákazníkom vyplnenie dotazníka pre malý bonus (zľavová karta alebo darček). Takto sa vytvorí zákaznícka základňa, s ktorou bude v budúcnosti vhodné pracovať.

Odporúčaná