Druhy činností

Ako otvoriť auto diely

Ako otvoriť auto diely

Video: Čo treba urobiť, ak sa nedá otvoriť kapota vášho auta | AUTODOC 2024, Júl

Video: Čo treba urobiť, ak sa nedá otvoriť kapota vášho auta | AUTODOC 2024, Júl
Anonim

Obchod s autodielmi môže existovať ako autonómne, tak aj ako štrukturálna jednotka veľkej auto servisy. V oboch prípadoch bude princíp jeho fungovania približne rovnaký. Najdôležitejšou vecou je správna a dobre zorganizovaná organizácia skladu, v ktorej sa budú skladovať automobilové diely prezentované v sortimente obchodu.

Image

Budete potrebovať

  • - miestnosť

  • - skladovacie zariadenie

  • - počítač so špecializovaným softvérom na účtovanie tovaru

  • - asistent predaja (vedúci) a vedúci skladu

  • - obchodné vzťahy s viacerými dodávateľmi

  • - balík povolení a základné dokumenty

Návod na použitie

1

Nájdite miestnosť, v ktorej bude umiestnený sklad náhradných dielov a malá časť bude oddelená pre obchodné poschodie a pre prácu s klientmi. Nebude potrebné vystavovať veľa tovaru - koniec koncov sa na vás obrátia s konkrétnymi podrobnosťami o mechanizmoch automobilov konkrétnych značiek. Je omnoho dôležitejšie rýchlo nájsť potrebné jednotky medzi mnohými inými: preto by mal sklad v mieste maloobchodného predaja automobilových dielov fungovať ako hodiny.

2

Vybavte sklad a usporiadajte na ňom úložný systém adries. Zároveň nezabudnite zostaviť databázu produktov a starostlivo ju udržiavať pomocou špecializovaného softvéru. Autosúčiastky pre automobily - tovar, ktorého skladovanie vyžaduje úplnú objednávku.

3

Najmite najmenej dvoch zamestnancov na opravu vášho skladu autosúčiastok - obchodného asistenta a vedúceho skladu. Ak je obchod súčasťou autoservisu alebo predajne automobilov, potom sa preň nevyžaduje samostatný účtovník. V mieste predaja, ktoré funguje autonómne, by sa účtovníctvo malo od začiatku zveriť špecialistovi.

4

Nájdite takých dodávateľov automobilových dielov, s ktorými môžete s dôverou pracovať. Spoločnosť, od ktorej si objednávate náhradné diely, musí tovar dodať načas a urobiť čo najmenej „porúch“ pre jednotky uvedené v jeho katalógu, ktoré ste si vybrali. Čím spoľahlivejší a dôveryhodnejší dodávatelia sú medzi vašimi partnermi, tým lepšie.

Užitočné rady

Ak chcete propagovať obchod, vytvorte webovú stránku, na ktorej bude umiestnený katalóg náhradných dielov dostupných vo vašom sklade.

Pri výbere sortimentu zdôraznite dôraz na originálne náhradné diely výrobcov, ak je to možné, skúste sa vyhnúť práci s analógmi.

Článok o tom, ako zorganizovať predaj náhradných dielov v automobilovej službe.

Odporúčaná