Druhy činností

Ako otvoriť bistro

Ako otvoriť bistro

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl
Anonim

Bistro je jedným z demokratických formátov verejného stravovania. Tento formát sa vyznačuje nízkou priemernou kontrolou (až 300 - 400 rubľov, ak hovoríme o Moskve a Petrohrade) s pomerne veľkým počtom miest. Ďalším charakteristickým znakom bistra je distribučná čiara, na ktorej sú riady zobrazené.

Image

Budete potrebovať

  • - podnikateľský plán;

  • predpoklad;

  • -Equipment;

  • -Osobné.

Návod na použitie

1

Vypracujte podnikateľský plán a nájdite správnu izbu. Je vhodné, aby sa nachádzal v nárožnej budove a pomerne rušné ulice tvorili križovatku. V tomto prípade existuje viac šancí, že inštitúcia bude mať dobrý obrat kresiel. Bistro je formát, v ktorom hostia, ktorí prichádzajú spontánne, majú pred návštevníkmi, ktorí plánujú svoju návštevu, tak nutnosť dobrého prenosu. Ďalším dôležitým aspektom, ktorý súvisí s umiestnením bistra, je dostupnosť univerzity alebo kancelárskeho centra v dochádzkové vzdialenosti. Ako ukazuje prax, hlavné stravovacie služby v pokladniach robia tieto kategórie spotrebiteľov vo dne.

2

Objednajte si návrh projektu. Nejde len o estetický dizajn obchodného dna, ale aj o technický plán. Zabezpečte všetku potrebnú technickú komunikáciu pre tepelné, chladiace, elektromechanické, vetracie zariadenia. Tiež sa rozhodnite, kam budú vodovodné potrubia smerovať. Bistro formát umožňuje vysoké zaťaženie v takzvaných „špičkových“ hodinách - od 12 do 17 hodín. Je vo vybranej miestnosti dostatok elektrickej energie na varenie pomerne veľkého počtu porcií? Ak nie, zvážte možnosť, v ktorej vykurovacie zariadenie pracuje na plyn.

3

Nákup a zabezpečenie vybavenia. Získajte regulačné schválenie. Ak je vaše bistro vyrobené podľa štandardného dizajnu, spravidla nevzniknú problémy s Federálnou službou pre dohľad nad ochranou práv spotrebiteľa a inšpekciou požiaru. Ak ste od nich dostali nejaké pokyny, neodkladajte zmenu v dlhej krabici. Všetky požiadavky týchto organizácií musia byť splnené jasne a včas, inak v priebehu práce vzniknú mnohé ťažkosti. Vypracujte ponuku paralelne.

4

Rozvíjať personálne a pracovné náplne. Nájom zamestnancov. Poskytnite harmonogram zmien, ale zabezpečte zmeny nie na 12 hodín, ale podľa harmonogramu maximálneho pracovného zaťaženia haly. Začať pracovať so zamestnancami vykonávaním základných typov podnikového školenia. V reštauračnom priemysle ide predovšetkým o komunikačné školenia s hosťami a školenia predaja. Je pravidlom, že viac ako jeden zamestnanec by nemal slúžiť návštevníkom, ak neprešiel internou certifikáciou. Hlavné aspekty, ktoré by sa mali skontrolovať, sú dva: znalosť štandardov ponuky a služieb vyvinutých špeciálne pre vašu inštitúciu.

Odporúčaná