ostatné

Ako otvoriť podnik v Českej republike

Ako otvoriť podnik v Českej republike

Video: Dumbo | nový trailer G | Disney Česká republika 2024, Júl

Video: Dumbo | nový trailer G | Disney Česká republika 2024, Júl
Anonim

Ruskí podnikatelia majú možnosť nielen rozvíjať svoje podnikanie vo svojej vlastnej krajine, ale aj otvárať nové firmy a pobočky v zahraničí. Najjednoduchšie je to v krajinách, ktoré vítajú injekciu zahraničného kapitálu, napríklad v Českej republike.

Image

Budete potrebovať

  • - základné dokumenty budúcej organizácie;

  • - pas;

  • - peniaze za schválený kapitál.

Návod na použitie

1

Získajte k dispozícii peniaze potrebné na autorizovaný kapitál. Podľa českého práva znamená zahraničná spoločnosť najmenej dvesto tisíc českých korún alebo približne sedem a pol tisíc eur.

2

Rozhodnite sa, ktorú firmu chcete otvoriť. Novinári informujú o tom, že oblasti ako hoteliérstvo a reštaurácie sú medzi ruskými podnikateľmi najobľúbenejšie. To možno vysvetliť skutočnosťou, že zameranie sa na mnohých turistov v Českej republike je celkom výhodné. Upozorňujeme, že niektoré činnosti podliehajú licencii. Patria sem napríklad obchod.

3

Zhromaždite potrebné dokumenty. V Rusku budete musieť získať záznam v registri trestov. To sa dá urobiť na policajnom oddelení vášho mesta. Pripravte tiež základné dokumenty, ako sú charta a žiadosť o registráciu. Právnici vám s tým môžu pomôcť. Tieto dokumenty môžete vypracovať v Rusku a potom ich prekladať do češtiny alebo priamo do Českej republiky s pomocou miestnych právnikov, čo možno považovať za výhodnejšie.

4

Otvorte si bankový účet v českej banke. Na to musíte dať sumu rovnajúcu sa základnému imaniu spoločnosti.

5

Zaregistrujte svoju spoločnosť. Môžete to urobiť osobne príchodom do krajiny na turistické alebo obchodné vízum. Pripravený balík dokumentov overený notárom by sa mal preniesť na Krajský obchodný súd v mieste registrácie organizácie. Vaša organizácia by mala byť zapísaná do obchodného registra a mali by ste dostať výpis z nej. Potom nechajte organizáciu zaregistrovanú na miestnom daňovom úrade.

6

Ak máte iba dočasné vízum, získajte povolenie na pobyt. Základom bude vaše podnikanie.

Venujte pozornosť

Ak nemáte príležitosť vyriešiť problémy s registráciou sami, môžete sa obrátiť na jednu z agentúr, ktoré sa zaoberajú otváraním firiem v zahraničí. Budú môcť zastupovať vaše záujmy prostredníctvom splnomocnenia.

Odporúčaná