obchodné

Ako otvoriť opravovňu

Ako otvoriť opravovňu

Video: LENOVO 레노버 노트북액정교체하려면 남원컴퓨터수리점 남원노트북수리하는곳 2024, Júl

Video: LENOVO 레노버 노트북액정교체하려면 남원컴퓨터수리점 남원노트북수리하는곳 2024, Júl
Anonim

Otvorenie vlastného podniku si vyžaduje splnenie mnohých podmienok pre jeho úspešné fungovanie. Predtým, ako sa pustíte do vykonávania konkrétneho druhu podnikateľskej činnosti, musíte na vypracovanie tejto práce vypracovať určitý algoritmus krokov.

Image

Budete potrebovať

  • - priestory;

  • - pracovné vybavenie;

  • - personál;

  • - právne dokumenty pre tento druh činnosti;

  • - reklama;

  • - doprava.

Návod na použitie

1

Starostlivo analyzujte svoje zručnosti a schopnosti. Čo môžete urobiť najlepšie: oprava počítačov, šitie odevov, domácich spotrebičov alebo oprava obuvi? Možno rozumiete zariadeniam automobilov alebo motocyklov?

2

Preskúmajte dopytový trh pre druh služieb, ktoré plánujete ponúknuť. Stanovte konkurenčné náklady na svoje služby. Napríklad, ak sa rozhodnete otvoriť opravárenskú kanceláriu na opravu hodín, ale stanovíte cenu takmer rovnú cene nových hodiniek, je nepravdepodobné, že budete mať veľa zákazníkov.

3

Odhadnite počet konkurentov vo vašej oblasti činnosti v oblasti. Ak napríklad otvoríte kanceláriu na opravu práčok a chladničiek a Rembytservice, ktorá má dlhoročnú povesť, sa nachádza neďaleko, je nepravdepodobné, že k vám klient príde, pokiaľ, samozrejme, nezasiahnete všetkých za veľmi nízke ceny za poskytované služby., Ale stojí to za to?

4

Po tom, ako sa rozhodnete pre konkurenčné miesto, ktoré chcete obsadiť na trhu služieb, musíte nájsť miestnosť, v ktorej bude kancelária umiestnená. Aby ste sa vyhli nákladom na prenájom oblasti, môže byť oprava vozidiel napríklad zariadená vo vašej vlastnej garáži, ak ju máte. Tam môžete opravovať domáce spotrebiče a dokonca aj topánky. Hlavná vec je, že miestnosť je dostatočne svetlá, teplá a priestranná. Je lepšie otvoriť dielňu niekde bližšie k centru a nie na okraji mesta.

5

Po tom, čo ste sa rozhodli v priestoroch, rozhodnite, koľko ľudí bude pracovať vo vašej opravovni, to znamená, aký bude pracovný personál. Najlepšie je začať podnikať s malým počtom zamestnancov (niekedy stačí jedna osoba) a potom, ako sa spoločnosť propaguje, zvýšite rozsah práce.

6

Zásoby potrebného spotrebného materiálu, vybavenia na riešenie problémov, strojov, nástrojov atď.

7

Nezabudnite legalizovať svoje podnikanie, to znamená zhromažďovať všetky právne dokumenty v miestnej správe, zaregistrovať sa na daňovom úrade a zaregistrovať svoju formu podnikania.

8

Rozhodnite, či potrebujete účtovníka, šoféra, nakladateľa a ďalších zamestnancov v závislosti od špecifík a rozsahu vášho podnikania.

9

Venujte pozornosť reklame, najmä na začiatku podnikania. Môžu to byť reklamy v médiách, distribuované letáky s informáciami o vašom opravárenskom úrade, vaše vlastné stránky s popisom poskytovaných služieb, kontaktné údaje a ďalšie informácie, ktoré priťahujú pozornosť klienta.

10

Opravárenská kancelária môže byť tiež miestna, to znamená, že všetky činnosti týkajúce sa opravy produktu môžu byť zorganizované v domácnosti klienta. Na tento účel je žiaduce mať osobné vozidlo a súpravu mobilných nástrojov. Na prijímanie objednávok môže byť v telefóne operátor.

Odporúčaná