Druhy činností

Ako otvoriť detské centrum

Ako otvoriť detské centrum

Video: Karneval - detské centrum 2024, Júl

Video: Karneval - detské centrum 2024, Júl
Anonim

Služby v oblasti predškolského vzdelávania sú dnes veľmi žiadané a služby sú rozmanité. Okrem stacionárnych súkromných materských škôl existujú vo veľkých mestách aj inštitúcie organizujúce najmenšie rozvojové kurzy rôznych profilov. Ak chcete otvoriť takéto detské centrum, musíte sa najskôr postarať o „tri piliere“, na ktorých bude podporované: priestory, učiteľský zbor a metodologický základ.

Image

Budete potrebovať

  • 1. Miestnosť počas trvania kurzu
  • 2. Metodický program
  • 3. Zamestnanci na plný úväzok a dojednania s pracovníkmi na kratší pracovný čas
  • 4. Balík dokumentov vrátane licencie

Návod na použitie

1

Nájdite oblasť prenájmu na vhodnom mieste v meste. Môžete si prenajať izbu v ktorejkoľvek inej vzdelávacej inštitúcii a iba na dohodnuté hodiny, kedy sa budú kurzy konať.

2

Nájdite kvalifikovaných učiteľov s pracovnými skúsenosťami a osvedčenými v oblasti raného rozvoja. Najlepšie je vybrať takýto personál podľa odporúčaní renomovaných odborníkov. Zamestnanci detského vývojového strediska by mali mať okrem učiteľov aj metodológa, psychológa a pokiaľ možno správcu.

3

Zvážte, akú metodológiu budú triedy využívať v novom stredisku, a ak je to potrebné, vykonajte vhodné školenia pre učiteľov. Použitie známych zahraničných metód určite zaistí popularitu detského vzdelávacieho centra v blízkej budúcnosti po jeho otvorení. „Taktika“ školenia prijatá vo vašej inštitúcii by mala vyzerať ako jej hlavná výhoda pri vývoji akýchkoľvek reklamných materiálov.

4

Pripravte povinný balík dokumentov a získajte licenciu na vykonávanie vyučovacích činností. Vyžaduje sa nielen ustanovujúca a tolerantná dokumentácia, ale aj učebný plán a učebný plán. Príslušné orgány považujú vývojové centrum detí za plnohodnotné vzdelávacie predškolské zariadenie.

Venujte pozornosť

Vo vzdelávacom centre pre deti nie je vždy potrebné, aby bol na pracovisku lekársky pracovník, ale učitelia by mali byť vyškolení v technikách prvej pomoci.

Užitočné rady

Okrem hlavných kurzov (zlepšený fyzický rozvoj, rozvoj tvorivých zručností) je možné organizovať ľubovoľné triedy, ktoré chcete - stačí na to, aby ste na čiastočný úväzok prilákali relevantných odborníkov.

Aj keď reklama na úspešné fungovanie centra pre predškolské vzdelávanie nie je v prvom rade potrebná, na začiatku je potrebné zabezpečiť, aby sa vaši rodičia dozvedeli o vašej inštitúcii prostredníctvom priemyselnej tlače alebo televíznych programov v miestnej televízii.

Odporúčaná