Obchodné riadenie

Ako otvoriť pobočku zahraničnej spoločnosti

Ako otvoriť pobočku zahraničnej spoločnosti

Video: CETA: Lessons from Canada 2024, Júl

Video: CETA: Lessons from Canada 2024, Júl
Anonim

Samotné otvorenie pobočky zahraničnej spoločnosti vám umožní vytvoriť sieť kontaktov a zvýšiť efektivitu podnikania. Je však potrebné zohľadniť aj rozdiely v mentalite medzi krajinami, čo často nie je ľahká úloha.

Image

Návod na použitie

1

Najdôležitejšou koncepciou podnikania je ziskovosť, ziskovosť. Plánuje sa otvorenie pobočky v meste potenciálnych kupcov zahraničnej spoločnosti? Existuje v tomto odvetví konkurencia? Aká je hodnota nehnuteľností? Ako skoro nájdete kvalifikovaných zamestnancov. Odpovede na všetky tieto otázky treba nájsť a po ich zohľadnení by sa mal vypracovať podrobný obchodný plán.

2

Otvorením kancelárie môžete vyriešiť dôležitý problém - rozdiel v časových pásmach. Samozrejme, nemožno ho úplne vylúčiť. Ale pár veľkých hodiniek, ktoré ukazujú čas pobočky a ústredia, vám umožní lepšie sa orientovať v naliehavých situáciách. Táto metóda je bežnou praxou - mnoho hodín s nápismi: Tokio, New York, Londýn sa nachádzajú v bankách, na burzách atď.

3

Ťažkosti s prekladom sú hlavným obmedzením obchodnej expanzie. Nejde ani tak o problémy osobnej komunikácie (aj keď o nich), ale o problém hlásenia, tímovej práce zamestnancov, výmeny účtovníctva atď. K vyriešeniu tohto problému pomôžu kvalifikovaní prekladatelia (ktorí sa dajú nájsť po jednotlivých kusoch, napríklad na webovej stránke FL.ru) a právnici v medzinárodnom práve. Posledné uvedené možno nájsť v advokátskych komorách veľkých miest alebo v profesionálnych sociálnych sieťach (Linkedin, Professionali.ru).

4

Riešenie tohto problému môže byť aj nájdenie vedúceho manažéra, ktorý pracoval v krajine „ústredia“. Na projekte e-xecutive.ru je k dispozícii veľká „škála“ kvalifikovaných odborníkov.

5

Zástupcovia zahraničných vecí majú s hodnotením práce ruských úradov veľa problémov. V našej krajine ešte stále nie je rozvinutá firemná kultúra (štvrťročné správy, predstavenstvo). Pomocníkom v tomto smere je otvorenosť. Ak sa vám podarí zefektívniť váš systém práce, komunikáciu s klientmi, princípy marketingu a reklamy pre zahraničných partnerov, vaša pobočka bude môcť získať podporu manažérov aj akcionárov.

Odporúčaná