Obchodné riadenie

Ako otvoriť pobočku podniku

Ako otvoriť pobočku podniku

Video: Podnikateľ v gastre: Viac ako polovica podnikov po kríze neotvorí 2024, Júl

Video: Podnikateľ v gastre: Viac ako polovica podnikov po kríze neotvorí 2024, Júl
Anonim

Pobočka je samostatným pododdelením podniku, ktorý vykonáva všetky alebo časť svojich funkcií. Aby sa podnikanie mohlo rozvíjať a prosperovať, môžete otvoriť a zaregistrovať niekoľko pobočiek v rôznych častiach mesta alebo po celej krajine v iných regiónoch.

Image

Budete potrebovať

  • - osvedčenie o registrácii právnickej osoby;

  • - zakladajúce dokumenty a charta hlavného podniku;

  • - osvedčenie o daňovom účtovníctve hlavného podniku;

  • - rozhodnutie akcionárov o vytvorení samostatnej divízie;

  • - notársky overenú plnú moc pre generálneho riaditeľa samostatného odboru;

  • - nájomná zmluva na priestory;

  • - akt hygienickej protiepidemickej služby a protipožiarnej ochrany.

Návod na použitie

1

Vykonajte analýzu trhu a porozmýšľajte o tom, kde je pre vás najvýhodnejšie otvoriť pobočku podniku. Ak sú vaši obchodní partneri nútení systematicky prichádzať do hlavnej kancelárie z regiónov nachádzajúcich sa na diaľku, najlepšou možnosťou by bolo otvoriť pobočku v tomto regióne.

2

Vyberte si miestnosť, ktorá spĺňa požiadavky hygienického a požiarneho dozoru. Pobočku podniku môžete otvoriť tak, že si prenajmete niekoľko miestností v administratívnej budove alebo si prenajmete samostatnú izbu, ak sú funkcie samostatnej divízie rovnaké ako hlavná spoločnosť. Nezabudnite, že budete potrebovať nielen budovu na organizovanie kancelárie, ale aj pohodlné parkovanie. Ak sú špecifiká podniku zamerané na predaj tovaru, okrem kancelárie, potrebujete skladovacie priestory.

3

Ak chcete zaregistrovať pobočku, musíte ju dať na daňové účtovníctvo a získať povolenie od regionálnych orgánov. Preto musíte predložiť:

- osvedčenie o registrácii právnickej osoby;

- zakladajúce dokumenty a charta hlavného podniku;

- osvedčenie o daňovom účtovníctve hlavného podniku;

- rozhodnutie akcionárov o vytvorení samostatnej divízie;

- notársky overenú plnú moc pre generálneho riaditeľa samostatného odboru;

- nájomná zmluva na priestory;

- akt hygienickej protiepidemickej služby a protipožiarnej ochrany.

4

Najprv zaregistrujte pobočku v teritoriálnej pobočke Federálnej daňovej služby, predložte originály a fotokópie dokumentov, potom sa obráťte na miestnu územnú samosprávu s originálmi a fotokópiami.

5

Po postupe registrácie si otvorte samostatný účet. Objednajte si pečať vetvy. Pobočka bude fungovať úplne samostatne, avšak všetky záležitosti by sa mali koordinovať s hlavným podnikom. Od pobočky by sa mal každý mesiac zasielať aj úplná správa o činnosti a finančné dokumenty potvrdzujúce výdavky a daňové úľavy.

6

Výber personálu pre prácu by mal vykonávať vymenovaný manažér. Oznámte otvorenie pobočky v médiách a osobne informujte všetkých obchodných partnerov zaslaním správy vo formulári so spätnou väzbou.

Odporúčaná