Druhy činností

Ako otvoriť firemný obchod

Ako otvoriť firemný obchod

Video: AKO OTVORIŤ INVESTIČNÝ ÚČET u brokera Lynx - Celý postup krok za krokom 2024, Júl

Video: AKO OTVORIŤ INVESTIČNÝ ÚČET u brokera Lynx - Celý postup krok za krokom 2024, Júl
Anonim

Firemný obchod zvyčajne predáva jeden druh produktu. Jeho špecializáciou môže byť široká škála výrobkov toho istého typu, napríklad plážové sandále. Alebo sa môže špecializovať na tovar vyrobený jednou spoločnosťou, ako je to v obchodoch Adidas, Ecco atď. Na otvorenie takéhoto obchodu je dôležité zvoliť si vlastnú „tému“.

Image

Budete potrebovať

  • - podnikateľský plán;

  • - marketingový plán;

  • - priestory;

  • - tovar;

  • - vybavenie;

  • - personál.

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa o špecializácii. Jej výberu by mal predchádzať marketingový výskum. Bez preskúmania dopytu spotrebiteľov je mimoriadne ťažké nájsť tú správnu medzeru. Je tiež dôležité študovať trh pre úspešné a neúspešné obchodné koncepcie. Ďalším typom výskumu, ktorý je žiaduce vykonať, je analýza konkurenčného prostredia. Napríklad, keď je značkový obchod s rybami už otvorený v malom meste - prečo robiť iné? Na druhej strane, ak sú v ňom vždy kupujúci, naznačuje to dopyt. Po zostavení vlastnej „mapy oblasti“, v ktorej budú označené všetky obchodné spoločnosti, ich špecializácia, dostupnosť zákazníkov atď., Môžete čo najpresnejšie určiť, ktoré konkrétne predajne sú požadované.

2

Vytvorte podnikateľský plán. Začnite rozprávaním: s čím budete obchodovať, od koho nakupovať tovar, s ktorým vidíte svojich zákazníkov atď. Ďalej si predstavte finančný model budúceho podnikania. Definujte cenovú politiku, opíšte, ako určiť pružnosť dopytu, naplánovať, koľko by ste mali denne obslúžiť návštevníkom a aká by mala byť priemerná kontrola. Ak máte v úmysle použiť vypožičané prostriedky - vypočítajte podmienky splácania úveru. Je vhodné poskytnúť harmonogram možných platieb (napríklad štvrťročne, počínajúc druhým alebo tretím štvrťrokom). Nezabudnite odrážať fixné a variabilné náklady.

3

Prenajmite si vhodnú izbu. Je žiaduce, aby bolo na rušnom mieste. Napriek tomu, že obchodný dom má viac ako bežných kupujúcich, ktorí plánujú návštevy, málokto je pripravený ísť na okraj mesta v pochybnej oblasti. Poloha je preto jedným zo základných kameňov obchodného úspechu.

4

Objednajte si návrh projektu. Prvá fáza práce by mala obsahovať technický plán s položením inžinierskych sietí atď. Druhá fáza je návrh obchodných a kancelárskych priestorov, ako aj vstupnej skupiny. Na tom, ako bude fasáda vyzerať, do veľkej miery záleží na tom, či vaši potenciálni zákazníci budú cítiť túžbu ísť dovnútra. Nákup a zabezpečenie vybavenia. Získajte povolenia.

5

Nájom zamestnancov. Nezabudnite stanoviť servisné štandardy a viesť školenia predajcov. Často sa stáva, že chcú predávať, ale v skutočnosti majú veľmi podmienečné pochopenie, ako to urobiť. Paralelne začnite s tvorbou marketingového plánu. Firemný obchod potrebuje PR, čo mu umožňuje informovať spotrebiteľov o otváraní a reklame - povzbudzuje vás, aby ste prišli nakupovať, a propagácie zamerané na zvýšenie lojality a návratu zákazníkov.

Odporúčaná