obchodné

Ako otvoriť realitnú spoločnosť

Ako otvoriť realitnú spoločnosť

Video: GDPR kontroly v realitných kanceláriách 2024, Júl

Video: GDPR kontroly v realitných kanceláriách 2024, Júl
Anonim

Založenie spoločnosti špecializujúcej sa na predaj nehnuteľností je len prípadom, keď hlavnú úlohu zohrávajú skutočné skúsenosti a znalosti z oblasti ich činnosti. Vyriešiť všetky formálne a organizačné problémy spojené s registráciou realitnej kancelárie, s potrebnými skúsenosťami bude ľahké.

Image

Budete potrebovať

  • - balík základných dokumentov (alebo osvedčenie o registrácii DV);

  • - malá kancelária (20 - 30 metrov štvorcových);

  • - dvaja správcovia a dvaja realitné kancelárie;

  • - základ tlačených publikácií na predkladanie oznámení;

  • - webová stránka.

Návod na použitie

1

Vyberte právnu formu pre svoju spoločnosť - môže to byť akciová spoločnosť alebo LLC, alebo len samostatná spoločnosť. Tieto druhy činností, ktoré musíte uviesť pri registrácii agentúry, nepodliehajú povinným licenciám, takže už nebudete potrebovať žiadne zvláštne povolenia na legálne začatie vašej činnosti.

2

Nájdite segment trhu sprostredkovateľských služieb, na ktorom sa vám práca javí ako najsľubnejšia a najatraktívnejšia. Môže to byť komerčný nehnuteľný majetok a bytový fond, napríklad napríklad výlučne vidiecke domy a chaty. Niektoré realitné kancelárie pracujú iba s ponukami a dopytom po prenájme, zdôrazňujúc ich úzku špecializáciu. Výhody alebo nevýhody každého úzkeho segmentu sú spôsobené charakteristikami trhu s nehnuteľnosťami v regióne a osobnými skúsenosťami vedúceho spoločnosti.

3

Zvážte schému výberu realitných agentov, ktorá bude musieť byť vybraná nielen pred založením spoločnosti, ale aj v budúcnosti a celkom pravidelne. Výber vedúcich pracovníkov, ktorí neustále pracujú v kancelárii, nie je zložitý, pretože menia svoje pracovisko oveľa menej často ako agenti. Dôraz na odmeňovanie realitných agentov by sa mal klásť na percento provízie, ktorú firma dostáva v prípade transakcie, a nie na platovú časť.

4

Zorganizujte propagáciu svojej novej agentúry - zbierajte databázu tlačených reklám, v ktorej budete pravidelne inzerovať, objednávať vytvorenie a propagáciu webových stránok svojej spoločnosti v profesionálnom webovom štúdiu. Podľa odborníkov je reklama nevyhnutným nástrojom na podporu realitných služieb na trhu, pretože realitné agentúry sa nemôžu spoliehať na veľký počet stálych zákazníkov a je potrebné neustále hľadať nové aplikácie.

Užitočné rady

Pokúste sa rozšíriť rozsah služieb, ktoré vaša agentúra poskytne, vrátane právneho poradenstva v oblasti transakcií s nehnuteľnosťami, prípravy príslušných dokumentov, ako aj pomoci pri sťahovaní (náklad).

,

Odporúčaná