obchodné

Ako otvoriť umeleckú školu

Ako otvoriť umeleckú školu

Video: DVE ŠKOLY BOJUJÚ O ŠAĽU 2024, Júl

Video: DVE ŠKOLY BOJUJÚ O ŠAĽU 2024, Júl
Anonim

Umelecké školy sú každým dňom čoraz obľúbenejšie. Okrem toho nielen deti, ale aj dospelí snívajú o tom, že sa naučia kresliť. Ale ak chcete otvoriť umeleckú umeleckú školu, musíte sa pripraviť veľa.

Image

Budete potrebovať

  • - priestory;

  • - nábytok;

  • - spotrebný materiál;

  • - reklama.

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa, čo vidíte ako úplný cieľ pred vami. Ak chcete vyhlásiť svoju školu za najlepšiu umeleckú školu na svete, nemali by ste to robiť. Rovnako ako najímanie veľkého počtu profesionálnych pedagógov. Koniec koncov, bude to mať pre vás obrovské náklady a bude to veľmi neopodstatnený spôsob investovania. Odborníci sa ubezpečujú: je to spôsobené skutočnosťou, že väčšina ľudí sníva o tom, ako sa naučiť kresliť pre seba. Z tohto dôvodu nepotrebujú na dokončenie týchto kurzov najlepších učiteľov ani diplom. A to znamená, že je lepšie začať individuálne podnikanie (IP).

2

Prejdite na výber priestorov. Táto položka si vyžaduje osobitnú pozornosť. Musí byť priestranný, dobre osvetlený a vetraný. Ak je to problematické zorganizovať ich jednoduchým otvorením okien, potom vyhľadajte miestnosť s dobrou kapucňou. Je to potrebné, aby ste sa vy a vaši študenti nedusili zápachom materiálov, ktoré budú používať (všetky materiály, dokonca aj v tej najvyššej kvalite, majú svoje vlastné pachy, aj keď nie sú silné). Nezabudnite vypočítať využiteľnú plochu. Aby ste to dosiahli, musíte najprv premyslieť, čo presne urobíte. Ak jednoduchým nákresom nebudete potrebovať zvlášť veľkú miestnosť. Ak chcete, aby sa študenti zúčastňovali prednášok o kultúre a základoch maľby vo vnútri stien vašej umeleckej školy, budete potrebovať ďalšiu miestnosť na usporiadanie triedy s písacími stolmi a stoličkami. Ďalšou povinnou požiadavkou pre vaše priestory je nasledujúca: musí existovať umývadlo s tečúcou vodou. Je to nevyhnutné, aby ste si mohli umyť ruky a ruky.

3

Postarajte sa o materiály potrebné pre túto prácu. Môže ísť o rekvizity, materiály na školenie a knihy o umení. Náklady na nákup materiálu sú spravidla zahrnuté v cene predplatného. Ale v čase otvorenia je pre vás najlepšie mať osobitnú úschovňu so stojanmi, papierom, farbami a štetcami. Neskladajte na materiáloch. Najlepšie je nájsť dodávateľa, ktorý sa osvedčil na trhu a nakupuje od neho. Vyhnete sa tak zbytočným a zbytočným problémom s falošnými farbami, ktorých zápach sa ľahko otrávi.

4

Vypočítajte počet študentov, ktorých plánujete prijať. Na základe toho môžete pochopiť, koľko spotrebného materiálu a nábytku budete musieť kúpiť. A nebojte sa, že nemáte dosť. Ak sa počet študentov zvýši, môžete ľahko kúpiť viac. Na základe počtu študentov môžete tiež vypočítať náklady na mesačné predplatné, vyvinúť systém zliav a bonusov. Majte na pamäti, že trvanie tried s dospelými by malo byť najmenej 1, 5 - 2 hodiny. Ak je menej, potom je to neproduktívne. S deťmi môžete robiť menej - stále nemajú trpezlivosť na to, aby veľa času robili to isté.

5

Je čas prejsť na výber učiteľov. Na otvorenie školy nie je potrebné pozývať svetových svietnikov v oblasti umenia. Bude stačiť len dobre zavedený majster, ako aj prednášajúci, ktorý sa orientuje v umení (v prípade, že triedy majú vyučovať históriu kresby).

6

Otvorenie školy je najlepšie v septembri. Všetky vzdelávacie inštitúcie zvyčajne začínajú novú pracovnú sezónu na jeseň. Dôvodom je skutočnosť, že ľudia po letnej dovolenke s pomstou chcú využiť svoju energiu na mierové účely. Preto sa pripravte vopred. Premýšľajte nad reklamným konceptom vašej školy, vyrobte letáky a umiestnite „pešiu“ reklamu do blízkosti spoločensky významných miest - lekárne, školy, obchody atď.

Užitočné rady

Pamätajte, že doba návratnosti umeleckej školy je v priemere asi 1, 5 roka. Toto obdobie môžete výrazne skrátiť, ak máte dobré organizačné schopnosti a máte rýchlo získanú povesť.

Odporúčaná