obchodné

Ako otvoriť roľnícku farmu

Ako otvoriť roľnícku farmu

Video: MLIEČNE FARMY - Roľnícke družstvo podielnikov Most pri Bratislave 2024, Júl

Video: MLIEČNE FARMY - Roľnícke družstvo podielnikov Most pri Bratislave 2024, Júl
Anonim

Roľník alebo poľnohospodárstvo je oveľa viac ako len podnikanie. Je to životný štýl, z ktorého majú úžitok iba tí, ktorí majú vrodenú tendenciu a náchylnosť k nemu. Dokonca aj z právneho hľadiska sa poľnohospodárstvo považuje za osobitný druh činnosti, ktorá má osobitnú organizačnú a právnu formu, od registrácie ktorej každý poľnohospodár a jeho rodina začínajú svoju činnosť.

Image

Návod na použitie

1

Získať alebo prenajať pozemok prímestskej pôdy, bez ktorého nie je možné v zásade vytvoriť a vytvoriť roľnícku farmu. V každom regióne sa podmienky prenájmu pôdy môžu líšiť, ale všeobecné pravidlo, viac-menej pre všetkých, je jedno pravidlo - nikto neposkytne pôdu za nominálny poplatok. Súkromný je vlastník alebo miestny výkonný orgán; za dlhodobý prenájom pôdy bude musieť pravidelne platiť primeranú sumu.

2

Zhromaždite balík dokumentov potrebný na registráciu farmy. Zahŕňa žiadosť o štátnu registráciu, kópiu dokladu potvrdzujúceho vaše právo na využívanie pôdy, chartu budúcej farmy, dokumenty potvrdzujúce vytvorenie charterového fondu a nakoniec dokumenty obsahujúce informácie o všetkých zakladateľoch. Po kontrole predložených dokumentov bude vaša spoločnosť zaregistrovaná a bude môcť začať úplne „biele“ a právne činnosti.

3

Vyberte oblasti činnosti, ktoré budete rozvíjať v rámci svojho roľníckeho hospodárstva. V skutočnosti sú už uvedené v charte, ale pre malú, nákladovo efektívnu iniciatívu je vždy príležitosť. Riadenie mäsa a mliečnych výrobkov je výnosnejšie ako pestovanie rastlín (predaj zeleniny a ovocia na predaj), včelárstvo je ešte výhodnejšie, vyžaduje si však špeciálne zručnosti.

4

Začnite premieňať svoje myšlienky na realitu a snažte sa konať komplexne - nezamerať sa na jednu vec alebo smer svojej činnosti, ale venovať trochu času riešeniu mnohých problémov naraz. Je jednoducho nevyhnutné, aby poľnohospodár vo svojej praxi používal základné princípy riadenia času, inak nebude schopný systematicky realizovať svoje myšlienky v živote.

Farma: podmienky a poradie stvorenia

Odporúčaná