Druhy činností

Ako otvoriť obchod s chémiou pre domácnosť

Ako otvoriť obchod s chémiou pre domácnosť

Video: Greenway - kuchynská utierka Absolute a čistiaca pasta a prášok Mystik 2024, Jún

Video: Greenway - kuchynská utierka Absolute a čistiaca pasta a prášok Mystik 2024, Jún
Anonim

Moderný kupujúci je zvyknutý na pohodlie nakupovania v supermarketoch, ktoré sa nachádzajú neďaleko domu. Nemôžu však ponúknuť tak široký výber výrobkov pre výrobky rovnakej kategórie ako špecializovaná predajňa. Ak uvažujete o vytvorení vlastnej malej firmy v oblasti predaja spotrebného tovaru, potom stojí za zváženie možnosti otvorenia obchodu s chemikáliami pre domácnosť.

Image

Návod na použitie

1

Základným bodom je výber miesta. V blízkosti by nemali byť hypermarkety ani predajné miesta. Dôležitá vysoká dopravná poloha obchodu, prítomnosť bytových budov. Požadovaný maloobchodný priestor v areáli - od 50 m2 Zvážte aj možnosť umiestnenia skladu.

2

Definujte formát obchodu: samoobsluha, predaj prostredníctvom pultu alebo zmiešaného systému. Počet zamestnancov závisí od toho: predajní poradcovia, obchodníci (obchodníci, ktorých povinnosti zahŕňajú aranžovanie tovaru na policiach, berúc do úvahy osobitosti vnímania zákazníka a obchodnú stratégiu obchodu), skladníci a administratívni pracovníci.

3

Postarajte sa o vybavenie obchodu. Budete potrebovať police na tovar, vitríny, pulty, registračné pokladnice, nákupné koše, skladovacie priestory pre nákupné tašky. Množstvo a povaha zariadenia sa určí na základe veľkosti obchodu, formátu a plánovaného objemu obchodu.

4

Vyriešiť otázku cenovej politiky. Ovplyvní to zloženie sortimentu tovaru a výber dodávateľov (výrobcov výrobkov). Je žiaduce, aby obchod prezentoval výrobky určené pre rôzne sociálne úrovne zákazníkov.

5

V počiatočnej fáze vývoja zohrávajú osobitnú úlohu opatrenia na prilákanie zákazníkov, ktorí môžu potenciálne získať trvalé postavenie. Jedným z efektívnych opatrení je distribúcia zľavových kupónov na nákupy v obchode s chemickými výrobkami pre domácnosť.

Online obchodný časopis

Odporúčaná