Druhy činností

Ako otvoriť obchod s oblečením značky

Ako otvoriť obchod s oblečením značky

Video: OBCHOD S OBLEČENÍM! - The Sims 4 - GoGo a Lucy #10 2024, Júl

Video: OBCHOD S OBLEČENÍM! - The Sims 4 - GoGo a Lucy #10 2024, Júl
Anonim

Konkurencia na trhu s odevmi je obrovská. Zdalo by sa: všetky miesta sú už dlho obsadené. Nové obchody sa však otvárajú každý deň. Aby nedošlo v tomto ťažkom podnikaní k vyhoreniu, musíte kupujúcemu nielen ponúknuť konkurenčné ceny, ale tiež vyniknúť z iných obchodov.

Image

Budete potrebovať

  • - rozpočet dostatočný na organizáciu vlastného podnikania

  • - jasný podnikateľský plán

  • - špecialista na budovanie značky a reklamu

Návod na použitie

1

Bez značných investícií nie je možné otvoriť si vlastný značkový obchod s oblečením. V skutočnosti za značku, ako viete, musíte zaplatiť. Na základe vašich finančných možností musíte vypracovať jasný podnikateľský plán, ktorý by mal odrážať náklady na otvorenie obchodu, možný zisk a predpokladanú návratnosť vášho podnikania Kľúčové nákladové body: - prenájom priestorov pre obchod;

- oprava, dizajn a dekorácia obchodu;

- v prípade potreby prenajať izbu pre sklad;

- nákup šarže oblečenia;

- platy na skladovanie zamestnancov;

- reklama v obchode;

- štátna registrácia podniku.

2

Ďalším krokom bude prechod od plánov k činnosti: hľadanie vhodnej miestnosti, jej oprava a vybavenie pre potreby obchodu. Tiež správne korelujte cenovú kategóriu značkového oblečenia s rozsahom samotného obchodu a jeho budúcim umiestnením: bude ťažké predávať drahé značky za primerané ceny v malom obchode umiestnenom v rezidenčnej oblasti. Poloha pre vás bude hrať rozhodujúcu úlohu. Najlepšie je nájsť izbu v centrálnej oblasti neďaleko iných obchodov rovnakej cenovej kategórie. Je dôležité, aby ste sa autom ľahko dostali autom, v blízkosti by malo byť parkovisko, pretože vaši potenciálni zákazníci sú bohatí ľudia, ktorí pravdepodobne majú vlastné auto.

3

Oprava a dizajn obchodu, kvalitná zdobená vitrína je vaša vizitka. Vo väčšine prípadov sa zákazníci rozhodnú, či musia alebo nemusia ísť do konkrétnej predajne v obchodnom dome. Zároveň vyhľadajte dodávateľa odevov a nezabudnite, že dodávateľ vám musí poskytnúť všetky potrebné dokumenty a osvedčenia o zhode. Hromadné nákupy budú samozrejme stáť menej ako nákupy od rôznych dodávateľov v malých dávkach.

4

Zatiaľ čo práca na otváraní obchodu je v plnom prúde, musíte si oficiálne zaregistrovať svoju firmu, preto si musíte zvoliť správny typ činnosti: IP alebo LLC. Prvá možnosť pre začiatok bude výhodnejšia a jednoduchšia: - môžete prejsť na zjednodušený daňový systém;

- menšie požiadavky na finančné výkazy;

- Nebudete majetkom pre svoju činnosť. Keď však podnik začne naberať na obrátkach, bude možné prejsť na iný druh činnosti. Existuje mnoho organizácií, ktoré vám nielen podrobne vysvetlia všetko, ale za poplatok vám pomôžu vyplniť všetky potrebné dokumenty.

5

Ďalej je myslieť na reklamu. Obchod bude potrebovať propagačné a predajné akcie a možno aj chytľavý slogan alebo dokonca značku, v závislosti od veľkosti obchodu a rozpočtových možností. Musíte jasne pochopiť, kto sú vaši potenciálni zákazníci av závislosti od veku a záujmov si vyberte najvhodnejší kanál na distribúciu reklamy: - televízna reklama;

- rozhlasová reklama;

- internetová reklama;

- tlačená reklama;

- reklama na dopravu.

6

Posledným dotykom pred otvorením obchodu bude hľadanie zamestnancov, pokiaľ možno s dobrými skúsenosťami. Budete potrebovať aspoň jedného pokladníka, jedného asistenta predaja a pravdepodobne účtovníka. Platy zamestnancom sú najlepšie stanovené ako minimálne fixné + percento z predaja. Vaši zamestnanci sa tak budú osobne zaujímať o úspech obchodu. Kupujúci drahých značkových odevov sú ľudia s vysokými nárokmi, zvyknutí na dobré služby, skúsení zamestnanci.

Venujte pozornosť

Buďte pripravení na to, že vaše podnikanie čoskoro neprinesie skutočný zisk. S najväčšou pravdepodobnosťou budete tiež investovať prvé zisky do ďalšieho rozvoja obchodu.

Užitočné rady

Je potrebné zvážiť systém odmeňovania stálych zákazníkov. Koniec koncov, nestačí len nalákať klienta jednodňovou propagáciou, treba ho udržať. Verní zákazníci vám budú slúžiť ako hlavný zdroj zisku a tiež ako ústa.

Odporúčaná