obchodné

Ako otvoriť obchod pre deti

Ako otvoriť obchod pre deti

Video: OTECKOVIA - Bielikovci aj Bobulovci sú proti stužkovej. Deťom ju zakázali! 2024, Júl

Video: OTECKOVIA - Bielikovci aj Bobulovci sú proti stužkovej. Deťom ju zakázali! 2024, Júl
Anonim

Výrobky pre deti sú veľmi žiadané. Nie je však ľahké s nimi obchodovať - ​​musíte si zvoliť optimálny sortiment, správne stanoviť cenovú politiku a obratne zdôrazniť svoj rozdiel od mnohých konkurentov.

Image

Budete potrebovať

  • - stav IP;

  • - priestory;

  • - znamenie;

  • - personál;

  • - obchodné vybavenie;

  • - pokladňa;

  • - zásoby tovaru.

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa, aký tvar bude mať váš obchod. Môžete otvoriť malý bod špecializujúci sa na jednu alebo dve kategórie tovaru - napríklad choďte na oblečenie pre batoľatá do dvoch rokov, vyvíjajúce sa hračky alebo topánky. Ďalšou možnosťou je veľký špecializovaný obchod, v ktorom sa predstavia všetky hlavné kategórie tovaru pre deti. Výber závisí od vašich finančných možností: čím väčší je odbyt a čím širší je sortiment, tým väčší je tovar, ktorý budete potrebovať.

2

Vyberte si dobré miesto. Najlepšie je umiestniť obchod v blízkosti školy, škôlky, materskej nemocnice alebo kliniky. Aby vás potenciálni kupujúci našli, objednajte si veľké nápadné označenie, nainštalujte skladací stojan na chodník, prilepte letáky na najbližšie nástenky a príspevky.

3

Pre malú maloobchodnú predajňu môže byť dobrým riešením ubytovanie v obľúbenom nákupnom centre. Nenechajte sa lákať nízkym nájomným - zvyčajne je to typické pre miesta s nízkou účasťou.

4

Kúpiť obchodné vybavenie. Pre detský obchod budete potrebovať otvorené stojany na rozloženie príslušenstva, obuvi a hračiek a tiež zavesené na oblečenie. Nie je potrebné vystavovať figuríny na figurínach, ale môžu priťahovať pozornosť a veľmi vyzdobiť izbu. Ak sa rozhodnete kúpiť pár figurín, nešetrite - výrobky nízkej kvality s odlupujúcou sa smaltovanou látkou pravdepodobne odradia potenciálnych kupcov.

5

Ozdobte okná. Detský obchod by mal priťahovať pozornosť a poskytnúť predstavu o sortimente. Dajte prednosť jasným, sýtym farbám: žltá, oranžová, modrá, ružová. Namiesto tovaru v okne môžete umiestniť svetlé bannery s obrázkom detí v krásnych šatách alebo pútavé fotografie hračiek. Modely na fotografovanie môžu slúžiť ako vaše deti alebo batoľatá priateľov.

6

Nájdite dodávateľov tovaru. Môžete si vybrať dvoch alebo troch veľkých veľkoobchodníkov so širokým sortimentom alebo si vytvoriť vlastný komoditný fond priamym kontaktovaním výrobcov. Zrieďte štandardný sortiment originálnymi značkami, ktoré kupujúci nájdu iba u vás.

7

Nájomcovia. Najlepšou možnosťou sú ženy s deťmi a prípadne aj vnúčatá. Dobrý predajca by mal aktívne a priateľsky komunikovať so zákazníkmi, udržiavať poriadok v obchodnom parkete a dokonale poznať svoj sortiment. Okrem dvoch alebo troch predajcov za smenu budete potrebovať účtovníka, obchodníka a upratovačku. Pozíciu riaditeľa a reklamného manažéra môžete vykonávať samostatne.

8

Zvážte motivačný systém zákazníka. Môžete vykonávať sezónny predaj, organizovať propagačné akcie „Kupujte dve veci, tretiu - zadarmo“ alebo v určitých termínoch dajte zákazníkom malé darčeky.

9

Zapojte sa do propagácie obchodu. Nie je potrebné míňať peniaze za obrázkové články v časopisoch a novinách a reklamné bannery. Investujte ich do propagácie predajcov a vytvárania vlastných webových stránok. Pri správnom vývoji sa môže stať vynikajúcou platformou pre internetový obchod, ktorá zvýši váš zisk bez ďalších nákladov.

ako otvoriť obchod pre deti

Odporúčaná