Druhy činností

Ako otvoriť stánok so zeleninou

Ako otvoriť stánok so zeleninou

Video: Kořenová zelenina 2024, Jún

Video: Kořenová zelenina 2024, Jún
Anonim

Počiatočné náklady na vytvorenie vlastného podniku na pestovanie zeleniny sú súčtom nákladov na komerčné vybavenie, platby za registráciu jednotlivého podnikateľa a prvej splátky na prenájom komerčného priestoru. Potom budete musieť pravidelne utrácať peniaze za hromadný nákup zeleniny a platov predávajúcim, nezabudnite platiť mesačné nájomné. Ak sa váš stánok nachádza súčasne na dobrom mieste, doba návratnosti podnikania môže byť kratšia ako šesť mesiacov.

Image

Budete potrebovať

  • - osvedčenie o registrácii duševného vlastníctva, potrebné povolenia;

  • - „škatuľa“ obchodnej stánky (prenajatá alebo vlastná);

  • - súbor komerčného vybavenia (vrátane registračnej pokladnice zaregistrovanej daňovým úradom);

  • - informácie o dodávateľoch zeleniny, najúplnejšie informácie o tomto trhu vo vašom regióne;

  • - Jeden alebo viac vymeniteľných realizátorov, ktorí pracujú na systéme „plat + percento z príjmu“.

Návod na použitie

1

Začnite tým, že vyriešite formálne problémy - zaregistrujte sa ako samostatný podnikateľ, zaregistrujte registračnú pokladňu u miestneho daňového úradu. Potom získajte „postup“ v licenčných inštitúciách - Rospotrebnadzor, požiarne a obchodné inšpektoráty. Čakanie na vydanie všetkých potrebných dokumentov bude trvať niekoľko mesiacov.

2

Vybavte „krabicu“ obchodného stánku, ktorý ste si prenajali (alebo ktorý vlastníte). Za týmto účelom si zakúpte sadu komerčného vybavenia potrebného na maloobchodný predaj zeleniny - v stánkoch zvyčajne používajú na umiestnenie tovaru chladenú vitrínu a špeciálne diapozitívy. Bez váhy a mrazničky sa nezaobídete pri skladovaní nakúpeného množstva zeleniny.

3

Zamyslite sa nad tým, ako budete pracovať s dodávateľmi, a začnite skúmať trh so zeleninou vo vašom regióne. Okamžite vyhľadajte najvýhodnejšie podmienky pre nákup hromadných sérií produktov pre seba, spolupracujte s niekoľkými vzájomne zameniteľnými dodávateľmi. Zostavte sortiment svojej predajne, skúste do nej zahrnúť najmenej 50 položiek.

4

Nájdite jedného alebo viacerých dodávateľov smeny, ktorí budú pracovať vo vašom stánku. Požiadavky na nich sú rovnaké ako na zamestnancov iných predajní - dobré meno voči zákazníkom a poctivosť voči vám. Úspech maloobchodného predaja zeleniny do značnej miery závisí od povahy a modelu správania predávajúceho.

Užitočné rady

Pokúste sa neustále rozširovať sortiment svojej predajne - dopĺňajte výrobky miestnych fariem dovážaným tovarom, okrem zeleniny, ponúknite svojim zákazníkom ovocie, ktoré sa pestuje na miestnej úrovni alebo sa dováža z iných krajín, exotické.

Z jediného stánku s rastlinami sa pokúste rozvinúť do siete, ktorá sa ochráni pred jednotlivými konkurentmi - otvorte nové odbytiská vo vašej oblasti alebo dokonca v iných oblastiach mesta.

Ako otvoriť obchod s ovocím a zeleninou

Odporúčaná