obchodné

Ako otvoriť výrobu špeciálnych potravín

Ako otvoriť výrobu špeciálnych potravín

Video: Plnotučné mlieko skracuje život – a škodí génom. Bonus: špeciálna akcia IB v sieti Martinus. 2024, Júl

Video: Plnotučné mlieko skracuje život – a škodí génom. Bonus: špeciálna akcia IB v sieti Martinus. 2024, Júl
Anonim

Polotovary sú na trhu s potravinami celkom populárne, takže dielňa na ich výrobu je ziskovou a spoľahlivou formou podnikania. Ako to otvoriť?

Image

Návod na použitie

1

Preskúmajte trhové podmienky, určte dodávateľov surovín dostupných vo vašom meste a možné miesta predaja hotových výrobkov. Vypracujte podnikateľský plán sami alebo s pomocou odborníkov. Porovnajte podmienky, ktoré ponúkajú dodávatelia surovín, a vyberte najlepšiu možnosť.

2

Prenajať izbu. Zvážte všetky potrebné hygienické a hygienické požiadavky, ako aj otázky požiarnej bezpečnosti. Ak dozorné orgány považujú pracovné podmienky za nevhodné, pracovné povolenie nedostanete.

3

Nakúpte potrebné vybavenie, berte do úvahy možnosť uvádzania výrobkov na trh. Je lepšie začať s vydaním malého množstva produktu, pretože s implementáciou môžete mať ťažkosti. Môžete si vybrať plne vybavenú výrobnú linku na výrobu malých šarží polotovarov. Ak predpokladáte, že iba časť procesu bude automatická, napríklad formovanie alebo balenie výrobkov sa bude vykonávať manuálne, môžete si kúpiť iba tie zariadenia, ktoré sú potrebné.

4

Vyberte všetku potrebnú regulačnú a technickú dokumentáciu, najmä ak pracujete s mäsovými polotovarmi. Potom koordinujte výrobné podmienky so Sanitárnou a epidemiologickou stanicou a prejdite certifikačným postupom.

5

Vyzdvihnite a zaškolte personál. Každý zamestnanec musí mať zdravotný záznam a každoročne sa podrobiť lekárskej prehliadke na náklady podniku.

6

Dohodnite sa s dodávateľmi surovín. Najlepšie je, ak sú výrobcovia surovín v okolí. Napríklad je vhodné umiestniť dielňu na výrobu polotovarov z mäsových výrobkov v blízkosti závodu na spracovanie mäsa a znížiť náklady na dopravu.

7

Dajte pozor na obal. Mal by uvádzať názov podniku, zloženie výrobku, dátum a čas výroby a dátum exspirácie.

8

Nájdite miesto na predaj, aj keď je lepšie sa na tom vopred dohodnúť. Môže ísť o malé obchody, supermarkety, trhy.

Odporúčaná