Druhy činností

Ako otvoriť autosalón

Ako otvoriť autosalón

Video: Ženeva Autosalón 2020: Prvých 20 noviniek, ktoré by ste mali vidieť! 2024, Júl

Video: Ženeva Autosalón 2020: Prvých 20 noviniek, ktoré by ste mali vidieť! 2024, Júl
Anonim

Vyhlásenie, že auto nie je luxus, ale dopravný prostriedok, je dnes viac než relevantné: väčšina rodín má auto a niektoré majú viac ako jeden. Okrem toho bohatí motoristi preferujú výmenu automobilov každé 2-3 roky. Preto je automobilový priemysel stabilne nad vodou. Otvorenie predajne automobilov s kompetentným prístupom k podnikaniu môže priniesť dobré zisky.

Image

Návod na použitie

1

Najprv sa rozhodnite o cieľoch, ktoré chcete dosiahnuť: ak plánujete len predať autá bez záručných opráv a údržby, otvorte autoopravovňu. Na to stačí prenajať maloobchodný priestor pre show room a technické miestnosti a pravidelne predávať nové alebo ojazdené autá na predaj. V takom prípade bude váš zisk predstavovať obchodné rozpätie mínus dane, nájomné a iné bežné výdavky.

2

Efektívne činnosti si však vyžadujú pravidelných zákazníkov a ich pravidelný prílev, takže ak sa zameriavate na stabilný ziskový obchod, postavte autoservis zameraný na predaj a údržbu automobilov, záruku a opravy karosérie.

3

Vyberte si značku automobilu, s ktorou by ste chceli pracovať. Pretože každý výrobca automobilov vyžaduje dodržiavanie zásady „1 predajca automobilov - 1 obchodná značka“, preštudujte si trh a uprednostnite značky, ktoré ešte nie sú zastúpené vo vašom regióne, ale sú žiadané.

4

Vytvorte podnikateľský plán: zhodnotte trh a konkurenciu, silné a slabé stránky vášho projektu a prínosy. Vypočítajte si približný plán príjmov a výdavkov, ako aj rozpočet projektu. Zvážte potrebu prilákať pôžičky.

5

Vyberte si miesto pre svoje budúce obchodné zastúpenie. Malo by byť preplnené, byť v rušnej časti mesta, ale nie nevyhnutne v centre. Je vhodné, aby sa miesto dosiahlo osobnou aj hromadnou dopravou.

6

Zašlite list oficiálnemu distribútorovi značky s návrhom na spoluprácu a úmysel otvoriť autoservis na predaj a údržbu automobilov. Ak má spoločnosť záujem o vašu ponuku, jej zástupca príde na miesto, aby zhodnotil vyhliadky na propagáciu svojej značky v tomto regióne.

7

V prípade kladného rozhodnutia distribútora o spolupráci s vami začnite zbierať povolenia a získajte súhlas na výstavbu autoservisu. Nájdite dodávateľov pre stavebné a dokončovacie práce. Výrobcovia automobilov vyžadujú, aby predajcovia dodržiavali určité podnikové normy, takže bude potrebné dohodnúť sa na projekte autocentra. Niektorí distribútori posielajú svojich architektov na stavbu projektu.

8

Keďže vaša stavba je dlhodobou investíciou, môžete požiadať banku o investičné pôžičky. Ako záruku môžete získať podporu výrobcu vozidla. Investičná pôžička sa vydáva na dlhú dobu, ktorá vám umožňuje prestavať a vybaviť auto centrum, uviesť ho do prevádzky a získať späť investície.

9

Na konci výstavby, nákup a inštalácia zariadenia. Vyberte tím odborníkov: manažérov, konzultantov, technikov, odborníkov, kvalifikovaných pracovníkov. Vyškolte zamestnancov - distribútor vám znova pomôže: spravidla veľké spoločnosti organizujú semináre a školenia pre dílerov.

10

Zorganizujte reklamnú kampaň a urobte prezentáciu automatického centra. Pozvite na podujatie čo najviac miestnych médií, aby ste prilákali čo najviac potenciálnych zákazníkov.

Odporúčaná