Druhy činností

Ako otvoriť svoj vlastný obchod

Ako otvoriť svoj vlastný obchod

Video: Ako urobiť prvý krok a rozbehnúť svoj vlastný e-shop (Andrea Podstrelencová, Holokolo) 2024, Júl

Video: Ako urobiť prvý krok a rozbehnúť svoj vlastný e-shop (Andrea Podstrelencová, Holokolo) 2024, Júl
Anonim

Niektorí ľudia radšej kupujú veci v obchodoch. Ak sa rozhodnete otvoriť províziu, urobili ste správne rozhodnutie. Na vytvorenie takéhoto obchodu nemusíte mať veľké množstvo, pretože nemusíte kupovať tovar od dodávateľov. Aby však bola vaša firma zisková a zisková, musíte sa naučiť tajomstvá tohto remesla.

Image

Prípadná registrácia

Nezabudnite prísť s názvom svojho obchodu. Pamätajte, že musí byť originálny! Aby ste mohli vykonávať finančné a ekonomické činnosti, musíte zaregistrovať spoločnosť u Federálnej daňovej služby, Fondu sociálneho poistenia, FIU a štatistických úradov. Na tento účel najprv zbierajte balík dokumentov na daňovom úrade. Ak plánujete pracovať iba s jednotlivcami, môžete vydať IP; pre spoluprácu s právnickými osobami je lepšie zaregistrovať spoločnosť LLC. Prečítajte si viac o tom v článkoch „Registrácia LLC“ a „Registrácia IP“. Inšpektori zasielajú listy ostatným inštanciám samostatne, stačí počkať na oznámenie o registrácii (prídu k vám na zákonnú adresu alebo v mieste bydliska). Objednajte si tlač, pretože ju budete potrebovať na spracovanie potvrdení o predaji a faktúr.

Vyhľadajte priestory pre maloobchod

Ak chcete otvoriť obchod so spotrebným tovarom, musíte nájsť miestnosť (približne 50 m2). Je lepšie, ak sa nachádza na prízemí. Nie je potrebné, aby ste ho vlastnili, stačí si ho prenajať. Uskutočnite malý prieskum medzi potenciálnymi kupujúcimi. Na základe prieskumu určte najlepšie miesto pre predajňu. Ak je potrebné miestnosť opraviť, vykonajte ju. Môžete tiež prísť s originálnym dizajnom, napríklad vytvoriť obchod v retro štýle.

Výber sortimentu

Po dokončení registrácie a nájdení priestorov je potrebné rozhodnúť sa o sortimente. Môžete sa zamerať iba na detské výrobky (sú obzvlášť obľúbené). Veci pre ženy sú tiež veľmi žiadané, ale muži sa radšej obliekajú do bežných obchodov.

Nákup vybavenia

Na predaj vecí a výrobkov potrebujete vybavenie. Získajte vešiaky, figuríny, police, skrinky, stojan na uzavretie miestnosti a niekoľko zrkadiel. Budete tiež potrebovať pokladňu, ktorá po akvizícii bude musieť byť zaregistrovaná na daňovom úrade. Ak navrhnete izbu v štýle vintage, môžete ušetriť na vybavení. Na to budete potrebovať starý nábytok, namiesto skriniek môžete použiť staré kufre. Ale aby boli krásne, musíte ich ozdobiť akrylovými farbami, textíliou atď.

Vyhľadávanie protistrany

Ak chcete otvoriť obchod so spotrebným tovarom, budete potrebovať produkt. Ale keďže ste sa rozhodli implementovať nie nové veci, ale použité, budete musieť nájsť províznych agentov a uzavrieť s nimi dohodu o províziách. Za týmto účelom môžete umiestniť reklamu na miestne médiá, televíziu, rádio. Vytlačte a prilepte reklamy stojana. Produkty na ďalší predaj môžete nájsť aj na internete na reklamných stránkach.

Spustenie reklamy

Ak chcete ľudí informovať o otvorení vášho obchodu, použite reklamu. Ak to chcete urobiť, kontaktujte špeciálne reklamné spoločnosti. Môžete sa tiež zaregistrovať na sociálnych sieťach, uverejňovať reklamy v médiách.

Ako vidíte, otvorenie obchodného domu je hračka. Doba návratnosti tohto projektu je 1, 5 roka. V počiatočnom štádiu nie je potrebné zamestnávať veľkého počtu zamestnancov, stačí sa obrátiť na účtovníka a jedného predajcu.

Odporúčaná